uvjerljiviji protiv ukrajinca

Toni Filipi pobjednik Zagreb Grand prixa: “Mislim da sam odradio jako dobro”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Luka Plantić, zadarski teškaš Toni Filipi i Luka Pratljačić. To su bila trojica hrvatskih boksačkih mušketira koja su se probila do finala prvog izdanja Grand prix turnira koji je okončan u paviljonu 18 Zagrebačkog velesajma, odnosno u Zagrebačkom boksačkom centru, pred dupkom ispunjenim tribinama (700-injak gledatelja).

Ono još ljepše od toga je i da su sva trojica slavila, odnijeli pobjede u svojim kategorijama, ali i doma ponijeli po 1.000 eura. Nije puno, ali čovjeka veseli. Nije možda puno za neke druge sportove, ali u boksu, onom amaterskom ili olimpijskom, nije za baciti.

Od ukupno osam finalnih borbi, Hrvati su nastupali baš u tri posljednje, za potpuniju kulminaciju. Iako, budući da su Hrvati ujedno i slavili upravo u tri najviše težinske kategorije, ovakav je raspored i uobičajen, piše Fightsite.

‘Opustio’ ruku na glavi

Prvi je od Hrvata u ring ušao Luka Plantić protiv Ukrajinca Maksima Koca u poluteškoj kategoriji. Puno aktivniji tijekom cijelog meča, s više inicijative i udaraca, što su na koncu jasno prepoznali i suci. Čista i glatka pobjeda 5-0.

– Dobar turnir u cijelosti za mene. U četvrtak ili prvog dana turnira nisam boksao, ali već sam onda u petak imao problema i zbog umora od skidanja kilograma. Sada se u finalu vidjelo da kada se potpuno pripremim imam snage i za još jednu rundu. Ukrajinski boksač je vrlo opasan, ali od početka druge runde sam ga “stisnuo” i počeo se “gasiti” – rekao je Luka nakon finala i s zlatnom kolajnom oko vrata.

Borba kasnije već je bilo finale teškaša u kojem je Toni Filipi bio čak i uvjerjliviji. Njegovom suparniku, također Ukrajincu Dmitriju Galaganu je sudac u ringu u dva navrata brojao. Rezultat 5-0 i više no očekivan.

– Jako dobra borba protiv boksača koji dolazi iz boksačke velesile kakva je Ukrajina. Mislim da sam odradio jako dobro, nisam baš jako zadovoljan, ali ipak imao sam u tri dana uzastopno i jednako toliko borbi. To iscrpi. Posebno mi je teško bilo polufinale, s tim da je Galagan imao samo jednu borbu prije finala. Sada se idem malo odmoriti, a sljedeća će mi akcija biti na Prvenstvu Hrvatske u veljači sljedeće godine – u dahu će Filipi.

Za konac, oni najteži dečki, najjači udarači i najefektniji završtak. Naime, u finalu superteške kategorije, iznad 91 kg, Slavonac Luka Pratljačić je doslovno “pomeo pod” s Jordancem Samijem Kayserom Noutom. U prvoj rundi jedno brojanje Jordancu, da bi početkom druge runde stasiti i visoki Slavonac Pratljačić “složio” Jordanca na pod. Zatreslo se solidno. Istog je trenutka sudac u ringu prekinuo borbu poradi očigledne pobjede.

– Pohvalio bih svoje reprzentativne kolege jer evo, sva trojica koji smo bili u finalu smo na koncu i pobijedili. Malo sam osjećao možda pritisak publike u prvoj rundi, a onda sam se opustio u drugoj – skromno će Luka Pratljačić.

Da, doista se “opustio” Luka, poglavito je ruku “opustio”. Na suparnikovoj glavi.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar