dario horvat

Uhićen Hrvat s najtraženije liste bjegunaca; Izvodio radove na Svetom Roku, oštetio proračun za sedam milijuna kuna

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na crikveničkom području uhićen je 35-godišnji Dario Horvat, hrvatski državljanin s Europske liste najtraženijih bjegunaca, za kojim je bila na snazi međunarodna potraga i europski uhidbeni nalog.

MUP je u četvrtak priopćio kako se za Horvatom tragalo od ožujka, otkad su specijalizirani policijski timovi za njim intenzivno tragali, a službenici kriminalističke policije primorsko-goranske i bjelovarsko-bilogorske policijske uprave, u suradnji s “FAST” jedinicom MUP-a, uhitili su ga jutros oko 10 sati.  Osumnjičen je za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja, koje je organizirao i vodio te je takvim kriminalnim aktivnostima hrvatskim državni proračun oštećen za više od sedam milijuna kuna.

Direktori i vlasnici respektabilnih hrvatskih građevinskih tvrtki u ožujku su svjedočili da je za njih, kao njihov podizvođač, postavljao cilindrične brave na zagrebačkome Avenue Mallu, polagao kabele pri izgradnji tunela Sveti Rok i Mala Kapela, izvodio građevinske radove na nizu zgrada širom RH, uključujući i zgradu Nadbiskupskog duhovnoga stola na Kaptolu, piše Jutarnji.hr.

“Ovo je jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na europskoj listi najtraženijih European Most Wanted”, ističu u MUP-u i najavljuju kako će uhićeni tijekom dana biti prepraćen u istražni zatvor u Zagrebu.

Foto: Europol

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar