Vučetić: “Policajac koji je onemogućio zataškavanje je udaljen iz službe, a oni koji su sudjelovali u tome ostaju u sustavu”

Saborski zastupnik Marko Vučetić na svom je Facebook profilu komentirao suspenziju i kriminalističku istragu koja se provodi nad zadarskim policajcem koji je medijima dostavio snimku prebrze vožnje sada već bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Čelića.

– Policajac Policijske uprave zadarske koji je, zbog lojalnosti prema građanima i osjećaju pravde, javnosti dostavio snimku prekršaja Josipa Ćelića te tako onemogućio daljnje zataškavanje počinjenog prekršaja, udaljen je iz službe. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a prijeti mu i kazneni progon.
Hrvatska je, a to na ovom zadarskom primjeru zorno vidimo, zemlja u kojoj mediji provode pravdu, a institucije razvijaju lojalnost prema prekršiteljima zakona i onima koji su, budući da zataškavaju kršenje zakona, također prekršitelji zakona.

Zanimljivo je da su svi oni koji su sudjelovali u počinjenju i zataškavanju ovog prekršaja, ostali u sustavu, samo će se onaj koji je onemogućio zataškavanje, jedinom metodom kojom je to mogao napraviti, naći izvan sustava.

Sustav dakle pripada njima, oni čine sustav, taj sustav je hermetičan i traži lojalanost, lojalnost prema prekršiteljima zakona, napisao je Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...