komentirao na facebooku

Vučetić: “Policajac koji je onemogućio zataškavanje je udaljen iz službe, a oni koji su sudjelovali u tome ostaju u sustavu”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Saborski zastupnik Marko Vučetić na svom je Facebook profilu komentirao suspenziju i kriminalističku istragu koja se provodi nad zadarskim policajcem koji je medijima dostavio snimku prebrze vožnje sada već bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Čelića.

– Policajac Policijske uprave zadarske koji je, zbog lojalnosti prema građanima i osjećaju pravde, javnosti dostavio snimku prekršaja Josipa Ćelića te tako onemogućio daljnje zataškavanje počinjenog prekršaja, udaljen je iz službe. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a prijeti mu i kazneni progon.
Hrvatska je, a to na ovom zadarskom primjeru zorno vidimo, zemlja u kojoj mediji provode pravdu, a institucije razvijaju lojalnost prema prekršiteljima zakona i onima koji su, budući da zataškavaju kršenje zakona, također prekršitelji zakona.

Zanimljivo je da su svi oni koji su sudjelovali u počinjenju i zataškavanju ovog prekršaja, ostali u sustavu, samo će se onaj koji je onemogućio zataškavanje, jedinom metodom kojom je to mogao napraviti, naći izvan sustava.

Sustav dakle pripada njima, oni čine sustav, taj sustav je hermetičan i traži lojalanost, lojalnost prema prekršiteljima zakona, napisao je Vučetić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar