Do kraja godine WhatsApp prestaje raditi na ovim modelima mobitela…

Facebook je upravo ‘podebljao’ listu uređaja koji će ostati bez podrške, a među njima su stariji Androidi, iPhonei i – svi smartfoni sa operativnim sustavom Windows.

WhatsApp je još 2016. službeno objavio listu mobilnih uređaja koje će jednoga dana prestati podržavati. Sedam godina nakon objave kompanija je svoj potez opravdala koncentriranjem na uređaje koji koriste operativne sustava koje koristi velika većina ljudi.

“Oko 70 posto smartfona koji su bili u prodaji 2016. koristilo je operativne sustave iz BlackBerryja i Nokije. S druge strane – operativni sustavi koje danas koristimo te koji dolaze iz radionce Googlea, Applea i Microsofta koji čine 99.5 posto današnjeg tržišta u to su vrijeme bili na manje od 25 posto mobilnih uređaja”, piše u službenom blogu, a prenosi Tportal.

WhatsApp ove godine produljuje listu ‘uređaja za otpis’, a na njoj su se na čuđenje mnogih pronašli i svi smartfoni koji koriste Windowse te koje Facebookova aplikacija neće biti podržani nakon 31. prosinca ove godine.

Koji točno telefoni neće imati podršku WhatsAppa?

  • Nokia Symbian S60 izašli nakon 30. kolovoza 2017.
  • BlackBerry OS i BlackBerry 10 nakon 31. prosinca 2017.
  • Nokia S40 nakon 31. prosinca 2018.
  • Svi operativni sustavi koji rade na Windows OS-u nakon 31. prosinca 2019.
  • Svi Androidi s verzijom ranijom od 2.3.7 nakon 1. veljače 2020.
  • iPhonei koji koriste ranije verzije od iOS-a 7 nakon 1. veljače 2020.

Vodite računa da ovo ne znači da spomenuti smartfoni neće više moći koristiti WhatsApp, već da će dio njih u nekom trenutku vjerojatno ostati bez ključnih značajki koji su predviđene za naprednije i novije uređaje, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...