jedan od bizarnijih nastupa

Kolinda na predizbornom skupu: “Luka Modrić je kao moj sin! Moj Lukica…”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Aktualna predsjednica i kandidatkinja za novi mandat na predstojećim izborima Kolinda Grabar Kitarović održala je predizborni skup u Osijeku koji se također može svrtstati u njene bizarnije nastupe. Naime, govorila je o susretu s navijačima NK Osijek, Kohortom te o Luki Modriću.

– Netko iz navijača, iz Kohorte, viknuo je nešto meni, neću ponavljati što. I ja sam došla pred njih i rekla sam: “Evo me, tu sam. Recite mi sve svoje primjedbe, sve svoje kritike. Nemojmo se svađati, nemojmo se prepirati”. Jer ja volim i Osijek, i Zagreb, i Zadar, i Rijeku, i Split, i Grobnik. I Vukovar naš posebno – rekla je Kolinda pa nastavila.

– Ljudi! Ujedinimo se u ljubavi prema našoj domovini koju su nam dali Dalić i nogometaši prošle godine. Luka Modrić je k’o moj sin! Moj Lukica! Ali da znate koliko takvih Luka diljem Hrvatske živi! Koliko ja takvih Lukica svakodnevno susrećem i želim pomoći! – dodala je, pišu 24sata.

Predsjednici su prilikom njezinog ulaska u dvoranu, tamburaši svirali pjesmu “Moja Dalmacija”. Održala je minutu šutnje za branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Slavoncima naklonila i mahala. Govor je započela s “Dragi moji prijatelji i prijateljice” te u njemu naglasila kako je na svojoj poziciji jer ju je pet godina rada na terenu dovelo do toga da stvori program “Za Hrvatsku” i dodala kako ne želi “fikuse na Pantovčaku”. Rekla je i kako su ju kroz njezinu predsjedničku karijeru ismijavali te kako joj to ne smeta, prisjetila se dana Domovinskog rata koje je provela u Zagrebu.

– Vječno ću pamtiti rečenicu Osijek nikada neće biti Ocek.

Ustvrdila je kako će “otvoriti nova radna mjesta”, iako neki tvrde da se to ne može.

– Tvrdim da se to može, jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade – istaknula je

Navela je predsjednica i kandidatkinja za predsjednicu razloge za njezin odabir Ivana Anušića kao šefa izbornog stožera.

– Prvi je razlog taj što je branitelj i bio je spreman dati život za Hrvatsku, drugi je taj da dolazi iz obitelji u kojoj se na obitelj gleda kao svetinju za što se zalažem, a treći taj što Hrvatska nije samo Zagreb.

Apelirala je ponovno i na domovinski rat i stanje Hrvatske u njemu te kako će joj u sjećanju ostati tamburaši koji su pjevali “Ne dirajte mi ravnicu”.

Za kraj je navela problem depopulacije Slavonije i dodala kako je dan ranije bila u Đakovu i kako želi da Slavonci ponovno hodaju graciozno kao lipicaneri koje je tamo vidjela, pišu 24sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar