Kolinda na predizbornom skupu: “Luka Modrić je kao moj sin! Moj Lukica…”

Aktualna predsjednica i kandidatkinja za novi mandat na predstojećim izborima Kolinda Grabar Kitarović održala je predizborni skup u Osijeku koji se također može svrtstati u njene bizarnije nastupe. Naime, govorila je o susretu s navijačima NK Osijek, Kohortom te o Luki Modriću.

– Netko iz navijača, iz Kohorte, viknuo je nešto meni, neću ponavljati što. I ja sam došla pred njih i rekla sam: “Evo me, tu sam. Recite mi sve svoje primjedbe, sve svoje kritike. Nemojmo se svađati, nemojmo se prepirati”. Jer ja volim i Osijek, i Zagreb, i Zadar, i Rijeku, i Split, i Grobnik. I Vukovar naš posebno – rekla je Kolinda pa nastavila.

– Ljudi! Ujedinimo se u ljubavi prema našoj domovini koju su nam dali Dalić i nogometaši prošle godine. Luka Modrić je k’o moj sin! Moj Lukica! Ali da znate koliko takvih Luka diljem Hrvatske živi! Koliko ja takvih Lukica svakodnevno susrećem i želim pomoći! – dodala je, pišu 24sata.

Predsjednici su prilikom njezinog ulaska u dvoranu, tamburaši svirali pjesmu “Moja Dalmacija”. Održala je minutu šutnje za branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Slavoncima naklonila i mahala. Govor je započela s “Dragi moji prijatelji i prijateljice” te u njemu naglasila kako je na svojoj poziciji jer ju je pet godina rada na terenu dovelo do toga da stvori program “Za Hrvatsku” i dodala kako ne želi “fikuse na Pantovčaku”. Rekla je i kako su ju kroz njezinu predsjedničku karijeru ismijavali te kako joj to ne smeta, prisjetila se dana Domovinskog rata koje je provela u Zagrebu.

– Vječno ću pamtiti rečenicu Osijek nikada neće biti Ocek.

Ustvrdila je kako će “otvoriti nova radna mjesta”, iako neki tvrde da se to ne može.

– Tvrdim da se to može, jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade – istaknula je

Navela je predsjednica i kandidatkinja za predsjednicu razloge za njezin odabir Ivana Anušića kao šefa izbornog stožera.

– Prvi je razlog taj što je branitelj i bio je spreman dati život za Hrvatsku, drugi je taj da dolazi iz obitelji u kojoj se na obitelj gleda kao svetinju za što se zalažem, a treći taj što Hrvatska nije samo Zagreb.

Apelirala je ponovno i na domovinski rat i stanje Hrvatske u njemu te kako će joj u sjećanju ostati tamburaši koji su pjevali “Ne dirajte mi ravnicu”.

Za kraj je navela problem depopulacije Slavonije i dodala kako je dan ranije bila u Đakovu i kako želi da Slavonci ponovno hodaju graciozno kao lipicaneri koje je tamo vidjela, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...