Oglasio se RTL i otkrio tko je zatražio da se debata završi

S RTL televizije izvijestili su u utorak da je završetak TV-debate predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića u ponedjeljak navečer zatražila savjetnica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić.

Dodali su i da je svjetnica Margaretić Urlić na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera te da je tijekom emisije ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”.

Na pitanje urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”, izvijestili su s RTL-a nakon medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije.

Podsjetili su kako su voditelji RTL Duela taj zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali, donosi N1.

U priopćenju također stoji da je RTL profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke.

Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta, izvijestili su s RTL-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...