Prepuni adventski trgovi; Tisuće Zadrana uživalo u koncertu Hladnog piva

Adventski trgovi „Adventa u Zadru 2019.g“, Trg Petra Zoranića i Trg Pet bunara, u subotu su navečer opet bili prepuni. Održan je treći veliki besplatni koncert iz programa koje je za ovogodišnje adventske dane pripremila Turistička zajednica grada Zadra sa suorganizatorima i partnerima. Rafale dobrih emocija i vrhunske zabave s adventske su pozornice ispaljivali punk-rockeri „Hladnog piva“.

Preko 5.000 Zadrana i turista uživalo je u ovoj prohladnoj rock večeri, a ispred adventskih kućica koje su radile punom parom teško je bilo pronaći slobodno sjedeće mjesto, pa čak i probiti se do šanka po čašu kuhanog vina, gina ili punča. A ekipu iz „Hladnog piva“ publika nije puštala ni nakon punih sat i pol koncerta već su se ekipa i društvo na poziv upornih poklonika morali vraćati na pozornicu.

Posjećenost i ovog koncerta pokazuje koliko su organizatori „Adventa u Zadru“ pogodili s ovogodišnjim programima i  koliko su Zadrani željni zabave. Ne samo da su adventski trgovi bili puni svijeta već je oživio i cijeli Poluotok i prije i za vrijeme i nakon koncerta. Svi kafići i restorani za ovakvih večeri radom svom snagom i do kasnih večernjih sati. U subotu, kada je bura rastjerala kišne oblake koji su danima prijetili svim adventskim događanjima, i kolektivno dobro raspoloženje je skočilo na level više. Zadarski Advent za sad protiv kiše vodi 3:1 jer je jedini otkazani koncert zbog nevremena do sada onaj Marka Škugora u petak. Otvaranje s „Prljavim kazalištem“ kiša je pomaknula samo za jedan dan.

Subota je bila i dana borbe protiv plastike: svi ugostitelji u adventskim kućicama koristili su biorazgradivu ambalažu za hranu i piće.

Sljedeći je petak rezerviran za koncert „Domenice“, a u subotu će na adventskoj pozornici nastupiti „Opća opasnost“. Naravno, prije toga je i cijeli tjedan prepun zanimljivih događanja, izdvajamo nastup „AKA Crescendo“ u ponedjeljak navečer, a u jutarnjim se satima svakog dana nastavlja i dječji Adventić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...