Zadar u 11. kolu HT Premijer lige gostuje u Zaboku, Jusup: “To je ekipa koja može zavarati, nisu bezveze dobili Cibonu”

Na redovnoj konferenciji za medije održanoj jutros u press salonu na Višnjiku Dominik Mavra i trener Danijel Jusup najavili su 11. kolo HT Premijer lige.

Mavra se priključio domaćem natjecanju upravo u posljednjem kolu i pobjedi protiv Gorice.

“Drago mi je da sam počeo igrati te utakmice, svaka utakmica dobro dođe da se vratim u natjecateljsku formu nakon duge pauze. Posljednja utakmica nije bila baš lagana, imamo i dosta ozljeda što govori koliko je utakmica bila tvrda. Najbitnije je da smo pobijedili, jer ne smijemo sebi dopuštati kikseve u hrvatskom prvenstvu.”

Uoči novog gostovanja u Zaboku protiv sedmoplasirane momčadi prvenstva, koja je nanijela jedini poraz zagrebačkoj Ciboni kratko je poručio:

“Idemo na pobjedu. Ne bih puno previše komentirao, osim da gostovanju trebamo ozbiljno pristupiti i doći do pobjede.”

Zadar je u ovome trenutku izjednačen upravo s Cibonom na vrhu ljestvice Premijer lige s devet pobjeda i jednim porazom. Dominik Mavra na upit o dugoročnim ciljevima u ovoj sezoni poručio je kako postoji samo jedan cilj…

“Svakako osvojit. To nam svima mora biti cilj, hoće li se dogoditi neznam, ali to nam svima mora biti cilj.”

Trener Danijel Jusup pred novu utakmicu istaknuo je kako u njoj treba biti oprezan.

“Zabok je ekipa koja može dosta zavarati. Bas sam jutros pogledao utakmicu protiv Škrljeva i mogu samo reći da ih treba ozbiljno shvatiti. Mislim da su se sad kompletirali i zadnji rezultati idu im u prilog. Nisu oni bezveze dobili Cibonu i pobjedili protiv Škrljeva s tako velikom razlikom. Točno se vidi kako su podigli igru. Očito je da su oscilirali, međutim sad su formi, što je još jedan razlog za oprez.” – zaključuje strateg ‘Plavo-bijelih’.

Ono što Zadru otežava predstojeće izazove upravo su ozljede koje su počele raditi dosta problema. Trener Jusup i sam priznaje kako je tomu tako…

“Jesmo, načeti smo s ozljedama, međutim ovaj tjedan odlučili smo osvježiti momčad treningom, na način da spustimo intenzitet i spustimo volumen opterećenja treninga kako bi dobili super kompenzaciju. Obzirom kako su nam neki igrači ozljeđeni nemamo puno mogućnosti za rotaciju. Martin Junaković je izvan, Allen se jučer vratio i mislim da će nastupiti. Nije dobra vijest o Siriščeviću, jer opet se povećala ta bol na toj plantalnoj fasciji i nisam siguran da će nastupiti. Mislim da je izglednije kako to neće biti slučaj.” – otkriva Jusup i nastavlja…

“Čini mi se da se ovaj tjedan i polovicu drugog moramo krpiti, pripaziti da ne dođe do još koje povrede kako bi krajem idućeg tjedna bili kompletni.”

Zadar u petak gostuje kod Zaboka s početkom u 18 sati, a već u ponedjeljak vraća se obvezama u ABA ligi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...