Vojska objavila detalje; Tijelo pilota Klarina izvukli su ribari, pokušali su ga reanimirati

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec izvijestio je na jučerašnjoj konferenciji za medije o ruti letenja helikoptera i stručnim aspektima leta helikoptera Kiowa Warior istaknuvši:

“U 10.30 je helikopter 327 krenuo na svoj zadnji let u paru sa zadaćom navigacijskog brišućeg leta i preleta iz Zemunika u Loru kako bi večeras podupro Zapovjedništvo specijalnih snaga u provedbi obuke. U akvatoriju kod Zablaća helikopter je za sada iz neobjašnjivih razloga udario u more. Drugi helikopter koji mu je bio u pratnji u paru s njim ostao je na mjestu događaja dozivajući pomoć od lokalnih ribara i radio vezom od Službe za potporu i spašavanje iz Divulja”.

Naglasio je kako su ribari uspjeli izvući jedno tijelo i dovesti ga do obale gdje je počela reanimacija i pokušaj hitne pomoći da ga se oživi i spasi, međutim evidentno nisu uspjeli.

Helikopter 327 je bio proizveden 2011. godine s ukupnim naletom od 520 sati od godine proizvodnje. Stariji pilot, Zadranin Marin Klarin imao je preko 2500 sati naleta u karijeri, a mlađi preko 1000 sati naleta.

“Kako je rekao ministar i načelnik, istražno povjerenstvo će utvrditi sve razloge i ustanoviti zašto je došlo do ovoga da bi ostali kolege u toj eskadrili bili sigurni.”, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...