Benkovac; Osigurane stipendije za 30 učenika i 38 studenata u visini 286 tisuća kuna

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić potpisao je ugovore o stipendiranju s 30 učenika i 38 studenata s područja Grada Benkovca koje su dodijeljene učenicima i studentima s područja Grada Benkovca za 2019/2020. školsku/akademsku godinu. Sve ukupno za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojeno je 286.200 kuna.

Podsjetimo, Grad Benkovac s dodjelom stipendija krenuo je prije 22 godine, a do danas je dodijeljeno 796 studentskih i 713 učeničkih stipendija s ukupnim iznosom od 6.029.000,00 kuna. Iznos stipendije za učenika iznosi 300 kn mjesečno,  odnosno 2.700 kn tijekom jedne školske godine, a za studenta 600 kn mjesečno, odnosno 5.400 kn tijekom jedne akademske godine.

Gradonačelnik Tomislav Bulić tom je prigodom čestitao svim nagrađenim učenicima i studentima rekavši kako su usvojena znanja koja dobiju u školama i fakultetima njihovo najveće bogatstvo.

– Dragi učenici i studenti, znanja koja ćete usvajati su najveća vrijednost u vašem životu, to vam nitko oduzeti neće. Smisao stipendiranja nas kao grada je s jedne strane da vam pomognemo i da vas potaknemo da shvatite da je obrazovanje preduvjet vašega napretka i razvoja ali i preduvjet razvoja lokalne zajednice, a samim time i naše domovine.

Voljeli bi da imamo više zainteresiranih za deficitarna zanimanja ali tu nam je odaziv uvijek slabiji ali vjerujte da je važno da studirate i da učite ono gdje vas posao čeka. Volio bi da svi vi sutra imate budućnost upravo u Benkovcu i da date sebe i svoja usvojena znanja i budete pokretači svoje zajednice. Budite ponosni na svoj grad i na kulturu našeg prostora, to je vaš identitet i ono s čim se trebate ponositi – rekao gradonačelnik Bulić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...