Ive Ivanov pred Megu: “Vratit ćemo im za onaj poraz!”

Zadarski igrači vraćaju se obvezama u regionalnom natjecanju i ove nedjelje u sklopu 14. kola ABA lige bit će domaćini Megi Bemax u Krešinom domu.

Nedavni nesretni poraz na gostovanju u Novom Mestu, Plavo-bijeli pokušat će ispraviti ovim jednako važnim dvobojem protiv beogradske momčadi, koja je također jedan od izravnih konkurenata za ostanak u ligi.

Kapetan Ive Ivanov ima veliku želju uzvratiti Beograđanima za pretrpljeni poraz u prvom dijelu sezone.

“Bilo je to u prvom dijelu sezone. Vratit ćemo im za taj poraz!” – poručio je Ivanov i u nastavku otkrio svoje gledište uoči važnog dvoboja u nedjelju…

“Očekuje nas jako bitna utakmica za ostanak u ligi. Mega u zadnje vrijeme igra jako dobro. Pojačala se dvojicom kvalitetnih igrača te nam neće biti nimalo lako. Krenuli smo s pripremama. Znam da ćemo dati sve od sebe, jer je svaki pojedinac svjestan važnosti susreta.”

Nakon tri uzastopna poraza, Mega je u prethodnom kolu svladala momčad FMP-a 95-91, što je najbolji pokazatelj koliko su nepredvidiv i neugodan suparnik.

“Od playa do centra svi mogu povući loptu u tranziciji. Svi su dugi, visoki i krakati. Mega je jako talentirana momčad, ali igrali smo i protiv jačih. Bit ćemo spremni za utakmicu.”

Želje za pobjedama u zadarskim redovima ne nedostaje…

“Atmosfera je odlična. Imamo malih problema s ozljedom Sire kojega muči stopalo, ali oni koji budu zdravi i istrče na parket dat će sve od sebe. Nadam se da ćemo, uz podršku naših navijača, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na tome što nas prate u tako velikom broju, pobijediti. Sami ste vidjeli koliko ih je došlo u Novo Mesto i stvarno im hvala na tome!” – istaknuo je Ivanov.

Danijel Jusup nastoji unijeti mir i sigurnost u zadarskim redovima, kako bi momčadski fokus i koncentracija bili na razini zadatka.

“Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica. Ni Zadar, ni Mega nisu iste momčadi kao što su bile na početku sezone. Sastavi su se dosta mijenjali, bit će to nova utakmica. Pojačali su se dvama vanjskim igračima koji su izuzetno jaki na lopti, naročito Perry. To im je poboljšalo kreaciju i tranziciju što nam otežava posao. Moramo ostati fokusirani, koncentrirani i s dvije noge na zemlji. Fokus i koncentracija će biti najvažniji. Kao što je i Ive rekao, bit će nam potrebna pomoć publike te u nedjelju svi zajedno trebamo pokušati napraviti dobar rezultat.”

Zadarski strateg napomenuo je kako mlade momčadi poput Mege, u ovom dijelu sezone zapravo dolaze do izražaja i napretka u igri.

“Mladi jesu. To je srpska škola s kontinuiranom produkcijom igrača. Imaju sustav rada. Mlade momčadi u pravilu napreduju tijekom sezone, dok je kod iskusnijih ekipa manja vjerojatnost poboljšanja kako godina odmiče. Pojedinci, a prije svega centar Simonović su skočili na izuzetno visoku razinu. Nije to isti igrač kakav je bio na početku sezone. Brzi su, gotovo svi su dobri šuteri i bit će to stvarno zahtjevna utakmica. Trebamo ići od susreta do susreta, biti fokusirani, napraviti ono što trebamo napraviti pa ćemo vidjeti na kraju.”

Vanjski šut Ivana Siriščevića već dugo nedostaje momčadi, a prema posljednjim informacijama upitan je i za ovaj susret…

“Dobivam dnevni report. Teško je raditi bilo kakve predikcije, jer tek trebam dobiti informacije od liječničke službe. Za sada participira samo na prvom dijelu treninga.” – otkrio je trener Zadra.

Nekoliko dana pauze nakon prethodnog gostovanja momčad je iskoristila kako bi se predano posvetila utakmicama koje slijede.

“Pauza nam je sigurno dobro došla, prije svega jer smo igrali bez Junakovića pa se Mavra puno trošio. On i Allen su puno vukli na pozicijama ‘jedan’ i ‘dva’. Vjerujem da će to biti puno lakše povratkom Martina za kojega vjerujem da će uzeti kvalitetne minute. U posljednjoj utakmici Keller je pokazao znakove života i, po meni, nešto i odigrao. No, vidjet ćemo sada protiv Mege, momčadi koja živi od pick n’ rolla Perryja i Simonovića i bazira igru na tome. Tu će biti izuzetno važna uloga visokih igrača.” – zaključuje Jusup i pojašnjava koliko važnu ulogu imaju Fundić i Keller u obrambenoj liniji…

“U Novom Mestu su i Fundić i Keller sjajno branili pick. Nismo primali puno poena. Kada se valorizira nečiji učinak ne treba gledati samo broj poena, već i malo širu sliku. Ako nemaš centra koji može kvalitetno braniti pick n’ roll, u velikim si problemima protiv momčadi koje na njemu baziraju igru, a mislim da mi u tom aspektu i nismo baš loši, što nam daje mogućnost da koliko-toliko zatvaramo šutove protivničkoj ekipi. To se možda i ne vidi na prvu, ali Fundić i Keller u tom dijelu naprave dosta posla. Naravno, postoji prostor za napredak u drugim segmentima igre i očekujem da ćemo iz dana u dan napredovati.”

Gotovo identičan scenarij tvrde i, do posljednjeg šuta, neizvjesne utakmice kao protiv Krke, Jusup očekuje i u ovom dvoboju te poručuje kako nije nezadovoljan posljednjim napadom svoje momčadi i Bryona Allena u Novom Mestu, koliko ishitrenim napadima pri vodstvu od sedam poena pri kraju utakmice.

“Nisam imao time-out, nismo se mogli dogovoriti, pa je to u principu bila odluka igrača. Koliko sam stekao dojam, svi su očekivali da će on završiti. Bilo bi puno bolje da smo imali minutu odmora da dogovorimo što ćemo odigrati, međutim nije ga bilo. No, mene taj zadnji šut ne sekira toliko koliko me sekira što smo prije toga žurili. Na sedam razlike smo prebrzo šutnuli, izgubili loptu i tu smo izgubili šansu. To me više nervira od promašaja u zadnjoj sekundi. Kada imate igrača kakav je Allen, ne možete ga tek tako ukalupiti. To je uzmi ili ostavi. Možemo ga pokušati donekle oblikovati, ali njegov identitet se ne može tek tako promijeniti. Psihološki puno teža utakmica. Ne bih stvari postavljao fatalistički, jer je onda puno teže igrati. Pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Rješenje je fokusirati se na konkretne stvari u igri. Kada se o tome razmišlja, ne misliš o rezultatu. Mozak zaokupiš onime što treba napraviti, a ne time kako će se stvari rasplesti.”

Utakmica protiv Mege Bemax zakazana je u nedjelju s početkom u 18 sati, a ulaznice za susret u prodaji će biti na dan utakmice od 10 sati prijepodne na blagajnama dvorane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...