Izjave rukometaša nakon pobjede; Duvnjak: “Nikad nisam odigrao ovakvu utakmicu!”

Hrvatska je slavila protiv Norveške s 29:28 u Stockholmu i osigurala finale Europskog rukometnog prvenstva nakon četiri produžetka. Totalna ludnica u Stockholmu kulminirala je nakon gola Muse u zadnjim sekundama utakmice.

Duvnjak nosio Hrvatsku

Domagoj Duvnjak s osam i Igor Karačić sa šest golova predvodili su Hrvatsku, dok Norveškoj nije bilo dovoljno ni 10 pogodaka Sandera Sagosena. Duvnjak je bio jako zadovoljan odigranim.

“Prije svega bih čestitao suigračima i stručnom stožeru na jednoj epskoj borbi. Nisam u životu odigrao ovakvu utakmicu. Pokazali smo hrvatski karakter, nastavili smo igrati i kad smo padali s nogu. Mislim da smo zasluženo pobijedili”, istaknuo je Duvnjak pa je dodao:

“Bilo je grčeva, ali u tom trenutku ti o tome ne razmišljaš. Ne sjećam se pola toga što se dogodilo u produžetku. Gledaš samo semafor i isključiš se. Izgubili smo od njih u Francuskoj i sada smo se vratili. I ja bih čestitao Željku, on je dobri duh reprezentacije i to se vrati”, rekao je Duvnjak.

“Idemo po zlato”

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 16.30 igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem od 20.30 igraju Španjolska i Slovenija. Marić kaže – idemo po zlato.

“Nismo imali snage za razmišljanje. Stajali smo na terenu i gledali se, bilo je zombi stanje. Drago mi je zbog Željka da je dobio loptu kojom je riješio utakmicu. Sretan sam, ovo ide u povijest hrvatskog sporta, drago mi je da sam sudjelovao u ovome. Moram poslati Duvnjaku poljubac od svih Hrvata”, rekao je Marić i poljubio Duvnjaka pa dodao:

“Sad nećemo slaviti, već ćemo odmarati. Idemo napokon spavati s medaljom oko vrata. Sad se moramo rekuperirati i otići do kraja. Čeka nas potpuno drugačiji protivnik, ali idemo po zlato”, dodao je Marić.

Šego zaboravio asistenta

Pobjedu je jako emotivno doživio i Marin Šego koji je spašavao Hrvatsku u prvom poluvremenu. Toliko se zbunio da nije zapamtio tko je asistirao Musi za gol koji je donio pobjedu.

“Sagosen je zadnje četiri smjestio baš vrhunski, preko bloka, ali vidite, mi smo u finalu. Pobijedili smo Norvežane koji su vrhunski igrali, ali mi smo pokazali da smo klapa i onda je Musa u zadnjoj sekundi zabio gol”, rekao je Šego.

“Tko mu je dodao?” pitao je netko od novinara,  a Šego nije znao odgovoriti. “Nemam pojma”, rekao je Šego i nasmijao se. Kroz smijeh je rekao da je zaboravio od nervoze te je pohvalio Duvnjaka nakon što su mu okupljeni novinari rekli da je on dodao loptu.

Karačić otkrio tajnu pobjede

Ipak, ni novinari nisu bili u pravu, loptu je dodao Igor Karačić koji se jako dobro sjeća posljednje akcije i detaljno ju je opisao okupljenim novinarima.

“Bio sam jako istrošen, ubio sam se protiv Španjolske. Iskreno, ne znam kako smo mi ovo danas izdržali, ali imat ću snage za finale, uvjeren sam”, rekao je Karačić pa je pojasnio akciju za pobjedu:

“Ova zadnja lopta Musi je nešto što smo trenirali, u glavnom trenutku kad se lopta odbila nama, pogledao sam na semafor, bilo je devet sekundi. Pogledao sam naprijed, vidio sam dva ili tri norveška igrača i odlučio dati Musi. Čuo sam Duvnjaka iza leđa kako viče ‘Kara, Kara’, ali odlučio sam se za Musu i, hvala dragom Bogu, vratilo se golom. Dragi Bog sve vidi i sve se vratilo Željku za 2017. godinu i onaj promašeni sedmerac”, zaključio je Karačić.

Čovjek koji je donio pobjedu

Nakon njega je na red došao Željko Musa, čovjek koji je riješio utakmicu.

“Stavite naslov, jedini srednji vanjski koji hoće dodati Musi, on vjeruje u mene”, rekao je Musa novinarima odmah na početku svog obraćanja za Karačića pa je dodao:

“Molio sam Boga da uhvatim loptu, a kad sam ju uhvatio, onda sam se okrenuo i molio da zabijem gol. Vratilo mi se za Francusku, moralo se kad-tad vratiti. Kad sam pogledao lica igrača, vidio sam da su svi hrabri. Sad ćemo dati sve od sebe da osvojimo to europsko zlato koje nam nedostaje”, zaključio je Musa, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...