Na Marex stižu tuševi i dječje igralište, na Puntamici šetnica od marine do rta uz popratne sadržaje

Zadarske plaže ljeto i kupače će dočekati spremne.

U novom ruhu zasjat će one kod Marexa i na Puntamici ispod Nike.

Dobit će upravo ono što im je nedostajalo da bi se iz “divljih” transformirale u atraktivne gradske plaže – prateće sadržaje poput tuševa, kabina za presvlačenje, šetnice…

Što se radi na plaži Jadran, kupalištu kod popularnog Marexa, kazuje nam pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela.

Idejni projekt za plažu Jadran napravili smo koncem prosinca. S uređenjem plaže krenuli smo prije 10-ak dana. Sjeverozapadni dio uredit ćemo kao sunčalište i dječje igralište, a na jugoistočnom će ostati parkirališni prostor. Na plaži ćemo ugraditi i tuševe te nastojati zadržati masimalno postojećeg zelenila, uz sadnju novog, objašnjava nam Dujela.

Uredit će se i puntamiška plaža, od marine ispred Yachtinga do Bambooa, koja je ove jeseni stradala u olujnom nevremenu praćenom jakim južnim vjetrom.

Koncem prošle godine krenuli smo s uređenjem šetnice (od marine do rta Puntamike). Nakon izgradnje šetnice, koja štiti od jakih udara juga i nevremena, uredit ćemo plažu. Tu će također biti tuševi, kabine i slično, najavljuje pročelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...