Svi praznici u 2020.; Evo kako spajanjem dobiti “mini godišnji”

Ukupno je 14 praznika u ovoj, novoj godini, ako računamo i današnji dan – 1. siječanj. Sljedeći je Sveta tri kralja što se zgodno nadovezuje nakon vikenda pa ćete imati tri dana u komadu, naravno ako niste od onih koji rade vikendima.

Uskrs i Uskrsni ponedjeljak tradicionalno se spajaju (12. i 13. travanj), a neki znaju uzeti još četiri dana godišnjeg pa ukupno dobiti (sa dva vikenda) devet slobodnih dana.

Praznik rada pada u petak 1. svibnja pa se i to može iskoristiti i sa četiri dana godišnjeg spojiti sa prethodnim vikendom i tako dobiti devet dana odmora od posla.

Dan državnosti pada u subotu, a Tijelovo u četvrtak 11. lipnja – i upravo je taj blagdan još jedna prilika za mali godišnji odmora, a da ne potrošite puno dana godišnjeg. Uzmete li samo jedan dan godišnjeg u petak, imat ćete četiri slobodna dana u komadu, naravno, pod pretpostavkom da vikendima uopće ne radite.

Dan antifašističke borbe je u ponedjeljak 22. lipnja – zgodno se nadovezuje na vikend. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja padaju u srijedu 5. kolovoza i to je prava prilika za predah od posla. Ukoliko uzmete četiri dana godišnjeg taj tjedan i to spojite s oba vikenda, imat ćete ukupno slobodnih devet dana.

Ali, ako dobro planirate ljetni godišnji odmor, tih dana je prilika za uštedu broja dana od godišnjeg odmora, a dobivanje puno slobodnih. Znači, uzmete godišnji od 3. (ponedjeljak) do 14. kolovoza (petak) – potrošit ćete 9 dana godišnjega, a imati 16 slobodnih u komadu jer ćete te dane još spojiti sa dva vikenda, pišu 24sata.

Velika Gospa je u subotu 15. kolovoza, a Dan Svih svetih u nedjelju 1. studenog. I tada dolazi nova prilika za odmor od posla – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pada na srijedu 18. studenog. Ponovno imate priliku za četiri dana godišnjeg dobiti devet slobodnih.

Božić će ove godine biti u petak, a Sveti Stjepan u subotu jer je prijestupna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...