Nakon mjesec dana mraka; Premuda od jutros ponovno bez struje

Premuda je jutros u 5:59 sati ponovno ostala bez struje. Kako piše na Facebook stranici MO Premuda, s obzirom da Silba i Olib normalno svijetle, mogao bi ponovo biti kabel uzrok kvara i nestanka.

Podsjetimo, problemi su počeli 20. prosinca kada je otok zbog dotrajalog podmorskog kabela, ostao bez struje, a bez koje su bili gotovo mjesec dana. HEP im je tada poslao agregat koji se palio u 7 ujutro, a gasio u 23 sata. Kako su tada rekli otočani, živjeli su kao u 15. stoljeću, a kvarili su im se i kućanski aparati.

Kvar na podmorskom kabelu dugom 8 kilometara je saniran 19. siječnja.

“Nakon 28 dana smo ponovo prosvijetlili, zahvaljujemo se svima koji su pomogli u otklanjanju kvara, posebno djelatnicima HEP-a Zadar, otočkoj ekipi koji su s nama proveli većinu vremena i brinuli se o agregatu i njihovim splitskim kolegama koji su spojili kabel. Iskreno se nadamo da Elektra neće stati na ovome krpanju kabela nego što prije postaviti novi kabel i riješiti trajno opskrbu Premude strujom, da sto prije zaboravimo na ovaj ružni događaj – poručili su tada mještani Premude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...