Novi skandal u vojsci; Testirani na drogu, i vojnik iz Zemunika bio je pozitivan!

Tri hrvatska vojnika u tri vojarne pali su na testiranju na drogu i to u zrakoplovnoj bazi na Plesu, Zemuniku, gdje je otkriven pripadnik protuzračne obrane, te u gardijskoj brigadi u Petrinji.

Sva tri slučaja otkrivena su u proteklih nekoliko dana, doznaje Dnevnik.hr.

‘Utvrđeno je kod sva tri pripadnika da su bili na testu pozitivni na droge, odnosno konzumirali su drogu. Ne znači da je konzumirali samo u vojarni. Kad se provodi test znači da je konzumacija bila i izvan vojarne, prije stupanja na službu’, rekao je brigadir Vlado Kovačević, načelnik sektora za Vojno-policijske poslove. Protiv trojice vojnika će biti pokrenut stegovni postupak, otkrio je brogadir.

O kojim je vrsta droga, ali i količinama riječ nije želi otkriti. Kaže da nije bilo propusta s njihove strane i potvrđuje: vojna policija lani je bila u oko 80 nadzora. Rezultati su bili porazni.

‘Obuhvaćeno je 166 osoba. Od njih su 42 djelatne vojne osobe pozitivne na droge. A od te 42, njih 36 su vojnici i najmlađa populacija, dok je ovih 6 dočasnika koji su u sustavu od 10-15 godina”, naveo je Kovačević.

Iz MORH-a kažu da se vojsku sustavno educira o štetnosti droga.

Podsjetimo, prije dva dana pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...