Stožer civilne zaštite: “U zadarsku bolnicu nije zaprimljen ni jedan pacijent sa simptomima koronavirusa”

Jutros su nam se na redakcijski mail javili radnici jedne zadarske tvornice izražavajući zabrinutost, budući da se dvoje njihovih kolega vratilo iz Italije sa simptomima gripe. Kako su nam rekli, radnici su bili na službenom putu, a jutros su zbog bolesti poslani kućama. Nije poznato jesu li bolesni radnici zatražili liječničku pomoć ni u kakvom su zdravstvenom stanju.

Za komentar smo kontaktirali direktora jedne od najstarijih zadarskih tvornica, koji nam je rekao kako nije upućen u situaciju te da će nam se povratno javiti. Međutim, njegov poziv je izostao.

Tom prilikom priopćenjem se oglasio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, a koje prenosimo u cijelosti:

“Nisu točne informacije koje su se pojavile danas u javnosti o pacijentima na koje se sumnja da su oboljeli od koronavirusa. Do 14 sati i 15 minuta u Opću bolnicu Zadar i Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije nije zaprimljen niti jedan pacijent sa simptomima korona virusa. Ustanovama i trgovačkim društvima Zadarske županije proslijeđena je uputa o postupanju s osobama koje su u zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom COVID-19, bolesti koju izaziva novi koronavirus. Stožer civilne zaštite je u pripravnosti, imamo spremne potrebne resurse, no ne treba širiti paniku među stanovnicima Zadarske županije. Dovoljno je da svaki stanovnik prati upute Ministarstva zdravstva o preventivnim mjerama kao i kod svake bolesti koje su objavljene na službenim mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...