Zadrani predali 33 komada vatrenog oružja, 124 ručne bombe i 8 kilograma eksploziva

U sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ građani bez bojazni od ikakvih sankcija policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice.

Jučer je u Zadru građanin policijskim službenicima predao automatsku pušku i 600 komada streljiva. Oružje i streljivo je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU zadarske.

Predano vatreno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na području Policijske uprave zadarske

Tijekom protekle 2019. godine, građani su policijskim službenicima predali ukupno 33 komada vatrenog oružja, i to 10 komada automatskog, 3 komada poluautomatskog, 11 komada repetirajućeg, 9 pištolja i revolvera. Bilo je tu i 167 komada rasprskavajućeg oružja, od čega 124 ručne bombe, 22 mine i 21 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava, 17603 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje i 8,3 kilograma eksploziva.

– Ovom prilikom pozivamo građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju.
Naime, u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ – građani bez bojazni od ikakvih sankcija policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice, kažu iz policije.

Nakon poziva na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete će doći policijski službenici te ih od građana preuzeti na siguran način. Također, u slučaju pronalaska navedenih predmeta pozivamo građane da se odmah jave policiji te da pronađene predmete ne diraju ili pomiču kako ne bi došlo do aktiviranja pronađenih predmeta, a time moguće i do neželjenih posljedica.
Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...