Medicinski tehničar Šime radio je u biogradskoj bolnici dok je hodnicima harao koronavirus: “Ima puno gorih stvari u životu, a samoizolacija je skroz dobra dok ima interneta i filmova!”

Nakon što se detektiralo da je u biogradskoj bolnici liječnik zaražen koronavirusom dulje vremena radio i boravio s kolegama do pojave prvih simptoma bolesti, zadarski je kraj pod posebnom prismotrom javnosti i struke. Raste broj zaraženih, a samim time i brojka njihovih kontakata, potencijalnih nositelja bolesti.

Jedan od onih koji se danas nalazi u samoizolaciji i svakodnevno prati svoje zdravstveno stanje, 27-godišnji je medicinski tehničar Šime Barešić.

U ortopedskoj bolnici radi već sedam godina. I tih dana kada je koronavirus nevidljivo harao hodnicima biogradske bolnice, Šime je svakodnevno dolazio na posao.

Upitali smo ga kako se osjećao kada je saznao da je zlokobni virus u njegovoj neposrednoj okolini?

Nije me bilo strah. Stručno smo mi to sve prihvatili. Odmah smo krenuli u akciju da se ne širi dalje, da ne ugrozimo veći broj ljudi. Poslali smo u samoizolaciju one koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelim liječnikom i pacijentima.

I mladi medicinski tehničar tih je tjedana bio u bliskom kontaktu sa zaraženim liječnikom i prvim zaraženim pacijentima. Hoće li razviti simptome bolesti ili ne, ne zna niti sam. Unatoč svemu pun je optimizma i vrijeme u izolaciji upražnjuje na najbolji mogući način.

Bio sam u kontaktu s njima i od petka se nalazim u samoizolaciji. Testiran nisam, ali za sada nemam ni nikakve simptome, Maknuo sam se od svojih, od prijatelja i u strogoj sam karanteni. Ne mogu reći da mi je dosadno. Dok imamo internet, sve je dobro, ha, ha. Gledam filmove, googlam neke zanimljive stvari s kojima se ranije, radi posla i užurbanog života, nisam imao prilike baviti.

Koronavirusu je objavio rat, a kada se biogradska bolnica ponovno otvori i postane prihvatni COVID 19 centar, Šime je spreman vratiti se na svoj posao.

Da, bolnica će biti namijenjena za liječenje pacijenata koji boluju od koronavirusa, kada, ne znam još. Ja sam sada out. 14 dana strogo izoliran. No, ako me povuku nazad, nije me strah. Ne bojim se virusa, smatram da ima mnogo gorih stvari u životu koje vam se mogu dogoditi, poput raka. Previše je javnost usmjerena na koronu. Dobro je strašiti se i ozbiljno to prihvatiti, ali do neke mjere. Osobno me više strah radi naših starijih sugrađana, a da će meni nešto biti od korone – ma NEMA ŠANSE!, kroz smijeh i optimizam će Šime.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...