Otplata kredita odgađa se na tri mjeseca zbog koronavirusa

Ministarstvo financija dogovara s bankama moratorij na otplatu kredita građanima koji ih ne mogu otplaćivati zbog smanjenih prihoda ili gubitka posla izazvanog epidemijom koronavirusa. Neslužbeno je to za Index potvrđeno iz Ministarstva financija. Ministar Zdravko Marić, rečeno nam je, od početka dogovaranja mjera za ublažavanje krize izazvane pandemijom pokušava i građanima olakšati otplatu kredita.

Posebna pažnja stambenim kreditima

“Cijelo vrijeme je u kontaktu s bankama i već danas bi se mogli dogovoriti o tome. Zasad je ideja da se na tri mjeseca odgodi otplata kredita, a da te rate dođu na naplatu na kraju otplatnog razdoblja”, neslužbeno doznajemo iz vrha Ministarstva financija.

Posebna pažnja, rečeno nam je, posvetit će se stambenim kreditima da građani ne bi zbog izvanrednih okolnosti ostajali bez domova, a i to su krediti s najvišim iznosima koje građani dižu.

Odgoda leasinga

Drugi dio mjere obuhvaćao bi potrošačke nenamjenske kredite, ali i one za automobile. Također razmišlja se i o odgodi naplate rata za leasing tvrtkama koje imaju smanjene prihode, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...