Stožer: “Tko mora putovati iz vitalnih obiteljskih razloga treba izraditi propusnicu”

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je svim stožerima civilne zaštite na području Zadarske županije preporuke i smjernice vezane za razvoj situacije oko koronavirusa COVID-19 i donesene Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Time ih obavještava da za osobe koje će putovati iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaju Gradski ili općinski stožeri civilne zaštite, ovisno o prebivalištu osobe koja traži propusnicu.

Načelnik Stožera rekao je danas na konferenciji za novinare da propusnicu tj. potvrdu za rad osobama koje žive u jednom mjestu/gradu/općini, a rade u drugom mjestu/gradu/općini izdaju poslodavci.

„ Svi ljudi koji putuju na  svoja radna mjesta mogu dobiti potvrdu od svog poslodavca sa imenom i prezimenom te OIB-om i lokacijom na kojoj radi, uz preduvjet da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...