ABA konferencija; Prijedlog Zadra je da se sezona poništi i sve vrati na početak u istom sastavu

Košarkaški klub Zadar, na čelu sa svojim predstavnikom i direktorom Kluba Željkom Žilavcem, sudjelovao je danas u prvom inicijalnom sastanku klubova ABA lige održanim putem video konferencije.

Stajalište KK Zadar nastavno na daljnji rasplet regionalnog natjecanja poznato je već nekoliko dana nakon proglašenja pandemije virusa COVID-19 zbog čega su brojna sportska natjecanja diljem svijeta obustavljena ili čak i otkazana u tekućoj godini.

Podsjetimo, prijedlog Kluba je da se sezona poništi i sve vrati na početak u istom sastavu klubova ili da se spomenuta liga proširi za dva mjesta koje bi upotpunili prvo i drugoplasirani klub iz ABA

Također, s takvim eventualnim scenarijem u kojem bi ABA 1 natjecanje umjesto dosadašnjih 12 brojila 14 klubova pod znakom pitanja je bi li u tom slučaju u niži rang natjecanja ispadao jedan ili čak tri kluba.

Priopćenje ABA lige nakon održane konferencije prenosimo u cijelosti.

“U izuzetno pozitivnom ozračju i konstruktivnoj atmosferi, imajući u vidu sve relevantne okolnosti, klubovi ABA lige složili su se kako je neizbježno iskoristiti sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu, kada se za to postignu svi potrebni uvjeti u skladu s preporukama nadležnih zdravstvenih tijela i lokalnih uprava.

S obzirom na to, primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019./20. završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu.

U isto vrijeme, ABA liga će pratiti pandemijsku situaciju i analizirati potencijalne alternativne sustave natjecanja koji bi se mogli aktivirati samo ako situacija to zahtjeva i o čemu će se raspravljati na skupštini ABA liga j.t.d.

Klubovi ABA liga j.t.d. su zaključili kako je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet te da bi svi subjekti uključujući ligu, klubove, igrače, trenere, suce… trebali, kroz razne kampanje i dalje aktivno sudjelovati u borbi protiv virusa COVID-19.

Kao i do sada, klubovi ABA liga j.t.d. će i dalje usko surađivati, razmjenjivati ​​informacije i ideje, s ciljem boljeg razumijevanja situacije i donošenja najboljih mogućih odluka u interesu ABA lige.”

Uz puno pitanja u spomenutom smjeru i upravo s takvom tematikom za odlučiti i jednoglasno izglasati dolazi se do zaključka kako će biti potrebne još barem jedna ili čak dvije dodatne konferencije kako bi konačna odluka odgovarala svim aktivnim članovima ABA lige u cjelini.

Ipak, pozitivna stvar u cjelokupnoj situaciji je kako je daljnji rasplet regionalnog natjecanja dobio svoj početak te kako će u skorije vrijeme i sama odluka biti izglasana i u konačnici donesena.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...