Česi, Mađari i Austrijanci će posebnim koridorima na ljeto dolaziti u Hrvatsku?

Zbog “češkog modela” turističkog koridora premijer Andrej Plenković će razgovarati s čelnicima zemalja iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista, vjerojatno i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom te austrijskim Sebastianom Kurzom, piše Jutarnji list.

Mnogi su se poveselili mogućnosti da Česi ovoga ljeta borave na Jadranu, no razrada potencijalnog modela njihova dolaska počet će tek sljedeći tjedan, navodi dnevnik.

Kako je već potvrđeno, ministar turizma Gari Cappelli stupio je u kontakt s češkom ministricom regionalnog razvoja Klarom Dostalovom kako bi od nje doznao neke detalje tog češkog plana, i to nakon što je premijer Andrej Plenković u petak odradio razgovor s češkim premijerom Andrejem Babišem.

Dnevnik neslužbeno doznaje da je zasad sve još u zraku i nema nikakve potvrde da bi inicijativa ove godine doista zaživjela, no dvije će države neovisno o tome imati spreman turistički model koji će se moći upogoniti kad za to budu stvorene dobre epidemiološke pretpostavke.

Koridori za češke turiste?

Prijedlog je češke udruge putničkih agencija da se između RH i Češke stvori zračne ili cestovne koridore kojima bi u Hrvatsku dolazili Česi s potvrdama da ne boluju od covida-19, a neslužbeno se doznaje da dvije zemlje još nisu odlučile koja bi od tih varijanti bila pogodnija.

Pri državnom vrhu, u kojem su još skeptični prema cijeloj ovoj ideji, ipak smatraju da bi se u nekim idealnim okolnostima Mađare i Austrijance možda moglo pridobiti da sudjeluju u organizaciji ovog turističkog koridora, prvenstveno s obzirom na to da obje zemlje imaju dosta dobru epidemiološku situaciju.

Uz to, u koridor bi bilo moguće uključiti i austrijske turiste koji predstavljaju naše treće po veličini emitivno tržište, kao i Mađare.

Za 27. travnja zakazan je online sastanak 20 ministara turizma, odnosno čelnika tijela u koja spada sektor turizma.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...