Ivanov: “Klub je ispao fer, svi imamo razumijevanja. Da nesretni virus nije zaustavio svijet Zadar bi uzeo duplu krunu!”

Kada je sredinom veljače devet tisuća Zadrana gromoglasno slavilo osvajanje Krešinog kupa, nije nam još bilo ni u primisli kako će nam, samo mjesec dana nakon, izgledati život.
Sa sjetom se prisjećamo scena prepunog Narodnog trga, baklji koje su parale nebo, pjesme, zagrljaja i suza radosnica. Jedina tema naših kava bilo je osvajanje trofeja uz optimistične prognoze kako do kraja sezone postajemo prvaci zemlje.

San je prekinuo zlokobni virus pa je i Hrvatski košarkaški savez bio primoran obustaviti Prvenstvo Hrvatske i donijeti konačnu odluku o prekidu svih natjecanja bez proglašavanja pobjednika i određivanja ukupnog poretka.

Kapetan Zadra, Ive Ivanov, discipliniran kako u sportu, tako i u životu, podržava odluku nadležnih tijela, iako, priznaje, ostaje žal za propuštenim prilikama.

Mislim da je odluka ispravno donesena. Iako, da je Zadar bio proglašen prvakom po meni bi bilo sasvim zasluženo jer smo od početka sezone držali prvo mjesto. Najveća žal je što se ovaj nesretni virus pojavio i zaustavio cijeli svijet, vjerujem da nije bilo njega da bi Zadar ove sezone uzeo duplu krunu, kaže nam Ivanov.

Strpljenje, solidarnost i disciplina jedini su put kako se što prije vratiti starom načinu života, pa i uživanju u košarkaškim utakmicama. Kapetan vrijeme u izolaciji provodi s obitelji, ali nije zanemario svoje fizičko zdravlje.

Pa mislim da sam dosta discipliniran što se tiče ove situacije, provodim više vremena s obitelji i naravno odem u park otrčati, odvozim biciklu i napravim vježbe koje nam pošalje nas kondicijski trener Mario.

U međuvremenu, KK Zadar raskinuo je ugovore s trenerom Danielom Jusupom i igračima. Kao i brojni drugi poslodavci, tražit će pomoć Vlade oko isplate plaća.

Klub je u ovakvoj situaciji ispao fer i korektan jer će nam biti isplaćena cijela plaća za ožujak iako smo prestali s treninzima još sredinom trećeg mjeseca. Isto tako igrači su koliko vidim situaciju prihvatili s razumijevanjem. Svi znamo da stanje nije nimalo lako i nadam se da će sv ovo sto prije završiti i da se svatko vraća na svoja radna mjesta. Pozdrav svima i čuvajte se, poručuje Ive čitateljima i vjernim navijačima kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...