Razgovarali smo s Tonijem iza kojeg je meč s koronavirusom: “Iskustvo nije bilo strašno, sutra čekam drugi nalaz i onda sam slobodan!”

Sportskim rječnikom, iza Tonija Filipija meč je života. Onaj sa zloglasnim koronavirusom. Čim je ulazio u ring, Toni je odlučno nastupio i nije dozvolio nevidljivom neprijatelju da uzme pobjedu.
Zadarski boksački teškaš priča nam svoje iskustvo i opisuje koji su simptomi dominirali dok mu se tijelo borilo s virusom koji je cijeli svijet uspio okrenuti naglavce.

Bolest mi je trajala nekih četiri, pet dana. Imao sam glavobolju po cijele dane, ne pre jaku, ali stalno je bila prisutna. Malo sam kašljao i imao temperaturu, nije mi prelazila 37,7. Pričao sam s trenerom, njemu je opet bilo drugačije. Individualno je. Samo iskustvo nije bilo pre traumatično. Osobno nisam često bio bolestan, ali po onome što znam, simptomi i ta neka slabost nalikuju gripi.

“Gladijatora” koji je brzinom munje nokautirao COVID ipak smo se usudili upitati je li osjećao strah kada mu je nalaz pokazao da je pozitivan.
Toni se u cijeloj priči ponio vrlo odgovorno. Kroz medijske je napise shvatio da nema razloga za pretjeranu brigu s obzirom na svoje godine i sveukupno zdravlje organizma, ali da mu je bilo svejedno, iskreno priznaje, nije…

Nije me bilo strah. Gledao sam medije, shvatio da je bolest opasna za starije i već bolesne ljude. Ipak, nije ti svejedno, normalno… Sutra mi je opet testiranje. Dva nalaza za redom moraju biti negativna da bih bio i službeno zdrav. Pa, ako sve sutra prođe dobro – slobodan sam!

Jedina misao s kojom je lijegao i budio se prije nesretnog koronavirusa Toniju je bio pohod na Olimpijske igre u Tokiju. Sva velika svjetska natjecanja su stopirana, tako da ni naš boksač ne može predvidjeti kada će se vratiti u ring. Ipak, kao istinski zaljubljenik u ono što radi, čak ni za vrijeme “bolovanja” nije odustajao od treninga.

Trenirao sam pomalo dok sam bio bolestan, iako sam par dana prije testiranja stao da ne bih rušio organizam, da dodatno ne oslabi. Već sutra, prekosutra mislim nastaviti. Moji su mi donijeli utege, a najviše radim vježbe sa svojom težinom. Što se tiče budućnosti, treba vidjeti sportski kalendar, ali mogu reći da jedva čekam povratak u dvoranu! Nešto forme sam sigurno izgubio, ali to me ne zabrinjava, jer je nekada čak dobro rušiti formu da bi se ona ponovno dizala!, zaključuje Toni s mnogo energije i dobre volje u govoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...