Učenici nižih razreda osnovne škole u školskim klupama u svibnju?

Neslužbeno se spominje kako bi u svibnju mogla krenuti nastava u školama za učenike razredne nastave, ali je na roditeljima da odluče hoće li slati djecu u školu ili će i dalje pratiti nastavu na TV-u, donosi N1. I dok se čeka službena odluka o načinu nastavka ove školske godine, ministrica Blaženka Divjak obratila se maturantima.

“Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

Da ponovimo, ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika.

Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika.

Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku”, objavila je resorna ministrica Blaženka Divjak na Facebooku.

Kad je riječ o povratu u školske klupe, podsjetimo, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u ponedjeljak kako, dakako, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji.

“Neki vrtići i neke škole od prvog do četvrtog razreda i dalje rade, jer roditelji nemaju druge mogućnosti gdje ostaviti djecu. Koji će to točno period biti kad će se učenici vraćati u škole i djeca u vrtiće, ovisi o epidemiološkoj situaciji i dogovoru Vlade i kriznog stožrera. Planovi za to postoje. Ako se epidemiološka situacija poboljša, ako bude kontinuirano takva, mi ćemo naravno porazgovarati i o tome”, rekao je Capak.

“S obzirom da ova e-škola ide jako dobro, mi mislimo da za neke kohorte nije potrebno da se vraćaju u škole i da školska godina može završiti i bez povratka u škole, ali za neke, mislimo na maturante i djecu koja trebaju pomoćnike, mislimo da se trebaju vratiti, ali sve to će biti u dogovoru”, rekao je Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...