“Županija će gospodarstvenicima pomoći s 20 milijuna kuna, kreće rezanje plaća, naknada…”

Kako je tijekom jutrošnje konferencije županijskog stožera rekao župan Božidar Longin, Zadarska županija pomoći će gospodarstvenicima, izravnim i neizravnim mjerama. Najavio je i elektronsku sjednicu Županijske skupštine na kojoj će biti predložene spomenute mjere.

Na sjednici ćemo predložiti određene krizne mjere. Treba naglasiti da nam je i dalje u prvom planu borba za svaki ljudski život i to nam je prioritet, a to znači prvenstveno nam je u ovom trenutku pomoći našim zdravstvenim ustanovama dok traje pandemija. Paralelno s time, vodit ćemo borbu za svako radno mjesto i uz mjere Vlade RH koje su dosta konkretne mi ćemo dati i svoj doprinos kroz naše izravne i neizravne mjere pomoći gospodarstvu. Konkretno, to će iznositi oko 20 milijuna kuna što je 17 posto našeg proračuna. Od izravnih mjera imat ćemo financijski učinak gotovo 6 milijuna kuna, to su smanjenje i ukidanje naknada za koncesije na pomorskom dobru i naknada za navodnjavanje. Od neizravnih mjera, mjerama Vlade RH o odgodi i smanjenju javnih davanja očekuje se i prihodovno smanjenje u proračunu Zadarske županije i to je najmanje 14 milijuna kuna, rekao je Longin.

Od ostalih mjera tu je smanjenje plaća zaposlenicima u županiji i županijskim ustanovama, te svima kojima županija osigurava plaće i to za 10 posto.

Ukidaju se naknade u upravnim vijećima i nadzornim odborima, te trgovačkim društvima gdje je županija većinski vlasnik. Još ranije županijski su se vijećnici odrekli svojih županijskim naknada, koje idu za zadarsku bolnicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...