„Rekonstrukcija Obale Petra Krešimira IV“.

85 milijuna kuna vrijedna obnova; Mul se produljuje za 15 metara, Bilaver: “Rivu ćemo pokriti najkvalitetnijim materijalima!”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

“Taj divni kutak moga života”, kako je zadarsku rivu najljepšim stihovima opjevao legendarni glazbenik Bućo, zasjat će u novom ruhu.

Naime, odlukom Vlade na snagu stupaju izmjene Odluke o osnivanju Lučke uprave Zadar. U prijevodu, dat je impuls za realizaciju dugoočekivanog projekta „Rekonstrukcije Obale Petra Krešimira IV“.

Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kazuje nam kako će radovi najvjerojatnije započeti već u listopadu ili studenom.

Sljedeći tjedan prijavljujemo projekt na EU fondove i kroz dva tjedna potpisujemo ugovor. Nakon toga, sve je na Lučkoj upravi koja treba raspisati natječaj za izvođača radova. Oni bi, prema mojoj procjeni, mogli krenuti u jesen, u mjesecu listopadu ili studenom, kazuje nam Bilaver uz napomenu kako se postojeća vizura neće bitno mijenjati niti na snagu stupaju ikakva ograničenja za građanstvo.

Rivu ćemo obnoviti u obliku koji jest, osim što ćemo je pokriti najkvalitetnijim materijalima. Novost je da ćemo izvući mul, točnije produljiti ga za 15 metara. Na taj ćemo ga način vratiti u izgled od prije stotinjak godina i zaštititi ga od danjih oštećenja uslijed maestrala i juga. Nakon izgradnje rive, neće postojati nikakva ograničenja za građane, niti što se tiče boravka na njoj, šetnje, niti održavanja tradicionalnih manifestacija, objašnjava Bilaver i otkiva kako projekt vrijedan 85 milijuna kuna podrazumijeva radove duž cijele rive.

75 milijuna kuna ide iz EU fondova, a 15 je osigurano iz državnog proračuna. Projektom se obuhvaća i područje od Pozdrava suncu do mosta, zaključuje Bilaver.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar