Capelli na Stožeru: “U lipnju stižu Nijemci i Poljaci, krajem mjeseca Slovenci, Austrijaci, Česi…”

Na konferenciji Nacionalnog stožera danas se pojavio i i ministar turizma Gari Cappelli.

“Što se tiče pojedinih segmenata turizma, s epidemiološkim službama smo dogovorili detalje. Hoteli se pomalo otvaraju. Vidjeli ste pojačani dolazak ljudi, naročito iz Slovenije. Dolaze vlasnici apartmana, tvrtki, s određenim razlogom. U tijeku su napori da do 27. svibnja napravimo na temelju platforme dozvole – radi se o web aplikaciji koju će turisti moći ispunjavati tako da neće morati čekati na granicama, već će ispunjavanjem unaprijed na granici prolaziti u par minuta. Krajem mjeseca ćemo dopustiti ulazak iz drugih zemalja koje imaju slične epidemiološke situacije, poput Slovenije, Austrije, Češke”, najavio je Cappelli.

Kazao je i da dio turista koji su trebali doći pa su otkazali opet rade rezervacije za lipanj te je poručio:

”Na prvom mjestu nam je da znamo što turiste očekuje kada dolaze u Hrvatsku – kvaliteta zdravstva, gdje se mogu javiti – dobivaju obavijest na granicama i taj dio je definiran. Što se tiče svih segmenata turizma, kako se ponašati u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela, što ako idu u bazen ili na plažu, postoje definitivno na engleskom jeziku sva objašnjenja. Turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati u Hrvatskoj”, kazao je.

”U dogovoru s ministrima svih zemalja Europske unije, Njemačka je izrazila želju da će oko 14./15. lipnja otvoriti dolazak građana na more, a taj datum vrijedi i za Poljsku. S trećim zemljama sve ovisi o dogovoru na razini EU. Mi pokušavamo poštovati protokol koji je dogovoren na razini EU, ali poštujući i bilateralne dogovore kao što smo imali sa Slovenijom”, istaknuo je Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...