turizam i koronavirus

Capelli na Stožeru: “U lipnju stižu Nijemci i Poljaci, krajem mjeseca Slovenci, Austrijaci, Česi…”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na konferenciji Nacionalnog stožera danas se pojavio i i ministar turizma Gari Cappelli.

“Što se tiče pojedinih segmenata turizma, s epidemiološkim službama smo dogovorili detalje. Hoteli se pomalo otvaraju. Vidjeli ste pojačani dolazak ljudi, naročito iz Slovenije. Dolaze vlasnici apartmana, tvrtki, s određenim razlogom. U tijeku su napori da do 27. svibnja napravimo na temelju platforme dozvole – radi se o web aplikaciji koju će turisti moći ispunjavati tako da neće morati čekati na granicama, već će ispunjavanjem unaprijed na granici prolaziti u par minuta. Krajem mjeseca ćemo dopustiti ulazak iz drugih zemalja koje imaju slične epidemiološke situacije, poput Slovenije, Austrije, Češke”, najavio je Cappelli.

Kazao je i da dio turista koji su trebali doći pa su otkazali opet rade rezervacije za lipanj te je poručio:

”Na prvom mjestu nam je da znamo što turiste očekuje kada dolaze u Hrvatsku – kvaliteta zdravstva, gdje se mogu javiti – dobivaju obavijest na granicama i taj dio je definiran. Što se tiče svih segmenata turizma, kako se ponašati u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela, što ako idu u bazen ili na plažu, postoje definitivno na engleskom jeziku sva objašnjenja. Turisti koji dolaze ne mogu reći da ne znaju kako se ponašati u Hrvatskoj”, kazao je.

”U dogovoru s ministrima svih zemalja Europske unije, Njemačka je izrazila želju da će oko 14./15. lipnja otvoriti dolazak građana na more, a taj datum vrijedi i za Poljsku. S trećim zemljama sve ovisi o dogovoru na razini EU. Mi pokušavamo poštovati protokol koji je dogovoren na razini EU, ali poštujući i bilateralne dogovore kao što smo imali sa Slovenijom”, istaknuo je Cappelli.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar