tko je kriv?

Čistoća o smeću na Bilom Brigu: “To je posljedica ilegalnog odlaganja otpada, postavljaju se novi kontejneri s nožnim otvaranjem”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nakon što su nam se za pomoć obratili očajni stanari Bilog Briga, koji muče muku s pretrpanim kontejnerima, neodgovornim građanima koji iste ne zatvaraju kao i galebovima koji raznose smeće po ulicama, odgovor na pitanje zašto je ovaj gradski kvart postao leglo zaraze, potražili smo u Čistoći.

Kako nam je rekao Pere Zubčić, direktor sektora tehničkih poslova, prikupljanje miješanog komunalnog otpada vrši se redovito u utvrđenim terminima.

Na području naselja svakodnevno se nalazi dodatni djelatnik koji vrši čišćenje javno-prometnih površina te prostora oko spremnika, upravo zbog sprječavanja ovakvih neželjenih situacija koje su posljedice nelegalnih odlaganja otpada oko i van spremnika, kao i odlaganja otpada nepoznatih osoba.

Uz spomenute aktivnosti vršim redovito pranje zajedničkih spremnika te supstituciju dotrajalih, sa naglaskom da se postavljaju novi spremnici sa nožnim otvaranjem poklopca spremnika u cilju olakšavanja samog postupka odlaganja kao i redovito uklanjanje neželjene vegetacije sa javno-prometnih površina nekoliko puta godišnje, objasnio nam je Zubčić.

Iako smo u upitu naveli i druge gradske kvartove poput Plovanije i Relje, koji se susreću s istom problematikom, iz Čistoće su se referirali samo na Šibensku ulicu, odnosno Bili Brig.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar