Facebook u doba korone uveo novu reakciju – virtualni zagrljaj

Pandemija koronavirusa ima i neke sasvim neočekivane posljedice. U njih, primjerice, ubrajamo i prvu veću promjenu u načinu na koji se može reagirati na objave na Facebooku, još otkako je na “Like” gumb pridodano pet novih emotivnih stanja 2016. godine. Tada su uz lajkanje ubačeni i emotikoni ljutnje, srca, tuge, smijeha i čuđenja, a Facebook je izbjegao mogućnost “ratovanja” negativnim reakcijama i nije se odlučio među njih ubaciti i “dislike”.

Ovim ikonama, koje su od tada postale često korištene i općeprihvaćene, u uvjetima pandemije i sveopće izolacije ljudi pridodana je nova reakcija, posebno osmišljena za ovo čudno vrijeme. Ona prikazuje emotikon poznatog žutog lica koje grli srce, a naziva se “care reaction” – tj. reakcija koja pokazuje da brinemo za druge i šaljemo im virtualni zagrljaj.

COVID-19 reakcije, kako ih nazivaju, ne staju samo na ovome. Messenger dobiva pulsirajuće srce koje će također moći poslužiti umjesto lajkanja poruka.

Ove mogućnosti postupno će biti na raspolaganju svim korisnicima Facebooka i Messengera, pa u slučaju da ih ne vidite odmah, vjerojatno ćete ih dobiti u narednim danima, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...