Nove mjere; Objekti smiju raditi iza 23 sata, a broj osoba za stolom se povećava!

HZJZ je objavio nove preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Jedna od novosti je da radno vrijeme više nije ograničeno do 23 sata, kao ni broj posjetitelja za stolom.

I dalje je potrebno osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika.

Ograničenje broja posjetitelja može se postići tako da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koji je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni 1,5 metar.

Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu, povaljamo, među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 metar.

Posjetitelji također mogu u ugostiteljskom objektu naručiti obrok ili napitak koji će uzeti sa sobom i konzumirati na terasi, odnosno na otvorenome. Prilikom naručivanja mora se poštovati fizički razmak od najmanje 1,5 m između kupaca koji čekaju u redu.

Za šankom je moguće naručiti i preuzeti hranu ili napitak bez zadržavanja, odnosno nije dopušteno zadržavanje za šankom. Također, moguće je posluživanje stajaćih gostiju ako se drže fizičkog razmaka, s visokim stolovima i bez njih, uz konzumaciju iz ruke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...