“Taj Audi je divljao po Bulevaru prije tragedije, zaustavila ga je policija, skupa su se smijali i pustili ga”, policija: “Nije bilo divljanja”

Prazne ceste u vrijeme korone pretvorile su ulice Zadra u trkalište. Iako je to bilo jedno od čestih pitanja koje su novinari postavljali tijekom redovitih konferencija za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije, apelirajući na sve veći broj mladih ljudi koje se može vidjeti kako divljaju u bijesnim automobilima, čini se da je tek sinoćnja tragedija potvrdila ranije spomenuto- škripanje guma u kasnim noćnim satima redovito se može čuti u svim gradskim kvartovima.

Samo jedno vozilo je bilo sinoć. Što se tiče dojava o učestalim divljanjima poduzeli smo niz represivnih i preventivnih mjera, to jest sve do jednog prekršitelja kojeg smo utvrdili smo sankcionirali. One koje su bile anonimne dojave bez određenih podataka smo upozorili, odlazili na kućnu adresu vlasnicima vozila i sve ih upozorili, rekao je jutros na izvanrednoj konferenciji za medije, Dražen Malčić, načelnik prometne policije PU zadarske, upitan je li sinoćnja tragedija u kojoj su poginula dvojica mladića, a jednom se bore za život, bila posljedica ulične utrke.

Mi smo iste večeri imali potjeru za jednim počiniteljem prometnog prekršaja koji je bježao s mjesta nesreće. Uhvatili smo ga u susjednoj ulici, ali on nije povezan s ovim slučajem, rekao je voditelj Službe policije PU zadarske, Božidar Budiša.

Naš čitatelj (koji želi ostati anoniman) kaže da je nekoliko sati prije udesa, isti Audi A6, vidio kako divlja po Bulevaru. Kako kaže, ulazio je škaricama jednom, drugom, trećem vozilu, dok ga nije zaustavio policajac.

Policajac mu je vjerojatno bio prijatelj, skupa su se smijali i samo ga je pustio dalje u promet. Nisam mogao vjerovati očima jer su još očito i maloljetnici bili u vozilu. Jutro nakon, čitam o tome, kako je taj isti Audi sa dotičnom ekipom, sletio u more, jednom se bore za život, dvojica su poginula. Da barem odete na trkalište Grobnik pa tamo pokazujete svoje vještine, nego u gradu gdje ugrožavaju svaku osobu koja je vani. Tužna tragedija, počivali u miru, kaže nam čitatelj koji je i sam, kako dodaje, nekoliko puta prijavljivao divljanja na cesti, ali kaže, nitko nije reagirao.

Često budem na cesti u večernjim satima i vidim divljanje, a i dosta mojih prijatelja je to već prijavljivalo, priča nam čitatelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...