Vrsi; Na sjednici Općinskog vijeća koncesije smanjene za 50 posto

Prošli tjedan u Vrsima je održana 23. sjednica Općinskog vijeća na kojoj je nazočilo šest od jedanaest vijećnika: Josip Perković, Josipa Maraš, Nevena Radić, Valentin Vučković, Antonio Perinić i Martina Bukva Perinić. Sjednici nisu nazočili: Sandra Vukić, Srećko Maraš, Josip Ćošić i Domagoj Marinković.

Ustaljeni trend HDZ-ove garniture (op.a. osim jednog vijećnika) u općinskom vijeću je ne prisustvovati sjednicama na kojima bi trebali zastupati interese svojih birača. Uz vijećnike, sjednici je prisustvovao načelnik Luka Perinić, zamjenica načelnika Anita Predovan Maraš, viši stručni suradnik za financije Kristian Vukić te kao zapisničar, pročelnik Leonardo Rončević.

Predsjednica Općinskog vijeća Josipa Maraš predložila je dnevni red koji je u konačnici usvojen. Vijećnici su jednoglasno prihvatili izmjene i dopune proračuna za 2020. godinu koje su bile potrebne zbog Corona krize. Modernizacija javne rasvjete stavljena je na čekanje s obzirom na to da su sredstva prenamijenjena za gospodarski oporavak. Usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2019. godinu, a prihodi koje je Općina ostavila u prethodnoj godini iznose nešto manje od 2 milijuna kuna. Tvrtka Vrsi infrastruktura ostvarila je oko 105 tisuća kuna prihoda, a većinu iznosa ostvarila je poslovima koje obavlja za Općinu Vrsi.

Jedna od bitnijih točki dnevnog reda je paket interventnih mjera u iznosu od 500 i 300 tisuća kuna kroz oslobođenje neplaćanja doprinosa npr. komunalne naknade, smanjenje koncesije za 50 posto. Uz interventne mjere, vijeće je dalo suglasnost za sklapanje ugovora o obavljanju poslova hvatanja i daljnjeg zbrinjavanja pasa koji se bez nadzora vlasnika zateknu na javnim površinama Općine Vrsi. Privremeno je obustavljeno daljnje sufinanciranje udruga s područja lokalne samouprave, a Kristian Vukić obećao je kako će se isto nastaviti, čim se i situacija normalizira.

Upravom groblja imenovan je direktor Vrsi infrastrukture Andrija Papić s obzirom na to da istoimena tvrtka obavlja usluge održavanja groblja. Uskoro će započeti popisivanje grobnih mjesta i pokojnika koji se ondje nalaze. Kako je pročelnik Leonardo Rončević naglasio, to je proces koji je svaka lokalna samouprava dužna izvesti. Tijekom sjednice donesene su 24 odluke, suglasnosti, planovi i zaključci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...