Beroš: “Djeci bi bilo prihvatljivije u domu, nego kod istospolnog para”

U Dvoboju emisije Točka na tjedan na televiziji N1 gostovali su SDP-ovac Arsen Bauk i HDZ-ovac Vili Beroš, nositelji lista u 10. izbornoj jedinici.

Govoreći o odluci o neradnoj nedjelji, Beroš je ponovio izjavu šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka kazavši da je nedjelja odabrana, jer se željelo smanjiti mobilnost građana, nakon donošenja odluke o produljenju radnog vremena trgovina.

– Mogao je to biti bilo koji drugi dan, mogla je biti srijeda, a mi smo odabrali nedjelju, kazao je Beroš.

Beroš je komentirao zakon o pobačaju.

– Postoji zakon koji nije restriktivan, treba ga osuvremeniti. Pravo na odabir je apsolutno važno i prema rješenju Ustavnog suda su određeni potpuno jasni okviri, ispod određenih civilizacijskih okvira ne možemo ići. Razgovor o preventivi puno je važnija stvar, kako bismo učinili sve da toga zadnjeg uopće ne dođe, rekao je Beroš, dodavši da je važno da se ne dogodi da se u nekoj bolnici svi liječnici pozivaju na priziv savjesti pa ne bude nijednoga koji obavlja prekid neželjene trudnoće.

Na pitanje je li djetetu bez roditeljske skrbi bolje u domu za djecu ili sa istospolnim partnerima, Arsen Bauk kratko je odgovorio:

– Ovo drugo.

Ministar zdravstva, pak, smatra drugačije.

– Situacija je tu vrlo specifična. Ukoliko je okruženje u domu zdravo, mislim da bi to bilo prihvatljivije, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...