Cestitka_Uskrs

Beroš: “Interes nam je da dođe što više turista”

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je za današnji rast od 11 novih koronavirusom zaraženih osoba, nakon duljeg vremena bez ili s manjim brojem oboljelih, poručio kako je situacija pod kontrolom, da RH želi privući što više turista, ali da to nosi opasnost pa “nema opuštanja”.

Ministar Beroš je u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici sudjelovao na sastanku županijskog Stožera civilne zaštite, iz kojega su se pohvalili kako u Dubrovačko-neretvanskoj županiji više nema zaraženih covidom-19, tri mjeseca nakon prvog zabilježenog slučaja zaraze 19. ožujka.

Tamo je izjavio kako je pandemija koronavirusa kriza u kojoj se dosad nitko nije ranije našao.

“Razgovarali smo o novim okolnostima i izazovima. Interes nam je da nam dođe što više turista, ali to nosi određenu opasnost. Zadatak ekspertne skupine Ministarstva zdravstva bio je razviti mehanizme postupanja u svim slučajevima, a zamolio sam članove stožera da nema opuštanja. Neke stvari trebamo i predvidjeti jer je optimalno ako smo korak ispred virusa“, poručio je.

“Svi oboljeli koji su došli iz inozemstva nisu turisti, već hrvatski građani ili susjednih zemalja koji su tamo bili u kraćim posjetima. Imamo spreman niz mjera kojima ćemo takvo kretanje ograničiti, ukoliko vidimo da se idućih dana slučajevi ponavljaju“, naglasio je Beroš.

Napomenuo je kako se treba pridržavati svih epidemioloških mjera, ali i naveo kako pitanje nošenja zaštitnih maski zasad nije utemeljeno.

Ravnatelj Civilne zaštite i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut rekao je kako se na sastanku županijskog Stožera govorilo o koronavirusu, ali i protupožarnoj te turističkoj sezoni.

“Sve smo sagledali i želimo Stožer pripremiti za sve aktivnosti. Oni su školski odradili sve zadaće. Stožeri će i u ljetnim mjesecima ostati aktivni“, izjavio je Trut.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...