Česi hrle u Hrvatsku, u jednoj večeri prodano 4000 karata za vlak Prag-Rijeka

Sudeći prema prodaji karata za vlak za liniju između Praga i Rijeke, 4000 u jednoj večeri, Česi su ove godine iznimno zainteresirani za ljetovanje u Hrvatskoj, piše u subotu Jutarnji list.

Naime, u četvrtak poslije 18 sati u prodaju su puštene karte za Regio Jetovu izravnu liniju Prag – Rijeka i istu večer prodano je 4000 karata, a takav je interes iznenadio i samog operatera.

Glasnogovornik RegioJeta Aleš Ondruj otkrio je za Jutarnji list da su dvije linije tijekom srpnja već u cijelosti rasprodane pa ne treba odbaciti mogućnost da bi se, ostane li takav interes, broj linija tijekom ljeta mogao i povećati. Rekao je i da je to najveći interes i skok u prodaji broja karata koji u povijesti bilježi njihov rezervacijski sustav te dodao kako to pokazuje da su Česi definitivno zainteresirani za odmor u Hrvatskoj i da je doživljavaju kao sigurnu zemlju.

Za sada linija između Praga i Rijeke treba prometovati tri puta tjedno, između 30. lipnja i 26. rujna. Iz Praga će polaziti utorkom, petkom i nedjeljom, a vraćati će se srijedom, subotom i ponedjeljkom. Vlak će se zaustavljati u Pardubicama, Brnu, Bratislavi i Ljubljani. Iz Praga će kretati poslije 17 sati, a dolazak u Rijeku očekuje se oko 8 sati ujutro.

Putnike kojima Rijeka nije odredišna destinacija dočekati će RegioJetovi autobusi koji će ih dalje razvoziti po Istri, Kvarneru ili prema Dalmaciji, a željeznički operater garantira prijevoz do ukupno 29 destinacija, od kojih su najdalje Makarska i Podgora.

Razlog dobre prodaje, između ostalog, jest i najava operatera da će karte biti moguće kupiti već za 22 eura u jednom smjeru, što je jedna od najjeftinijih prometnih veza na tržištu. U cijenu su uključeni doručak i jutarnja kava.

Po podacima HTZ, Česi su lani u Hrvatskoj ostvarili pet milijuna i 127 tisuća noćenja te nešto malo više od 755 tisuća dolazaka, podsjeća Jutarnji list.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...