Škoro predstavio nositelje izbornih lista; Hrvoje Zekanović na čelu IX. izborne jedinice

U Domovinskom pokretu Miroslava Škore, odnosno u koaliciji okupljenoj oko te stranke, kompletirali su liste za predstojeće parlamentarne izbore.

A na tim listama ima iznenađenja.

Prvu Škorinu izbornu jedinicu nosit će Zlatko Hasanbegović, dok će u drugu Miroslav Škoro, što je suprotno nekim najavama.

U šestu jedinicu, za koju je također bilo drugačijih najava, sada su odlučili postaviti Stjepu Bartulicu, dok će na čelu sedme jedinice biti bivši Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, javlja Večernji list.

“Hasanbegović je jedan od najbritkijih umova Sabora, ali i politike općenito te beskompromisni borac za hrvatsko – zašto su se odlučili u stranci baš na predsjednika Bloka za Hrvatsku”, rekli su tom listu u Domovinskom pokretu.

Nositelj treće jedinice bit će Davor Dretar Drele.

U četvrtoj jedinici prva na listi bit će Škorina sestra Vesna Vučemilović.

Vukovarski gradonačelnik i donedavni HDZ-ovac Ivan Penava, već je poznato, nosi listu pete jedinice.

U osmu, odnosno na područje Istarske i zapadnog dijela Primorsko-goranske županije, Škoro šalje Carlu Kontu.

U Dalmaciji prvo mjesta zauzimaju predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u devetoj te Ruža Tomašić u desetoj izbornoj jedinici.

U Domovinskom pokretu vlastitu listu za jedanaestu izbornu jedinicu, odnosno za dijasporu, neće imati, nego će u jedanaestoj jedinici podržati neovisnu listu Željka Glasnovića.

Željka Pervana, unatoč ranijim nagađanjima, nema među nositeljima izbornih lista Škorine koalicije, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...