Uskok ispitao supruga i sestre Josipe Rimac, obrana tražila da izostave oca zbog poodmakle dobi

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak će odlučivati o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane. Odluka o žalbi trebala bi biti poznata nakon što bude napisana i otpremljena strankama u postupku.

U međuvremenu, kako N1 doznaje, dosad je ispitan dio obitelji Josipe Rimac, suprug i dvije sestre. Obrana je za oca Josipe Rimac tražila da ga se ne ispituje u Zagrebu zbog njegove poodmakle dobi. Svi su koristili pravnu blagodat nesvjedočenja, odnosno u cijelosti su odbili dati iskaz s obzirom da su s Rimac u obiteljskom i rodbinskom odnosu. Uz njih ispitano je još barem troje svjedoka no među njima zasad još uvijek nije i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer na prijedlog Uskoka odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Među brojnim svjedocima predloženi su i ministrica poljoprivrede Marija Vućković i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić.

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrđeno je za N1 da Marija Vučković još uvijek nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.

Podsjetimo, bivša gradonačelnica Knina i državna tajnica u Ministarstvu uprave uhićena je uz još 13 osoba krajem svibnja i to zbog sumnje da je pokušavala pogodovati investitorima oko vjetroelektrane Krš-Pađene.

Rimac je ubrzo nakon uhićenja razriješena s mjesta državne tajnice i izbačena iz HDZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...