Veliki turistički gubitci na početku sezone; U Vrsima otkazane sve predviđene feštice

Početkom svibnja radovali smo se slabljenju širenja Corona virusa i uspostavi (povratku) kakvog – takvog zabavnog i kulturnog sadržaja. Nažalost, „Corona“ ima nešto drugačije planove. Broj COVID-19 pozitivnih osoba u Hrvatskoj već nekoliko dana ide uzlaznom putanjom i opet nas polako, ali sigurno „nazaduje“. Pojavom novozaraženih na zadarskom području, Općinski stožer civilne zaštite održao je sastanak na kojem je donesena jednoglasna odluka o otkazivanju svih kulturno-zabavnih događanja za predstojeću turističku sezonu.

– Nažalost, primorani smo otkazati kulturno-zabavni program predviđen za ovogodišnju turističku sezonu. Cilj nam je osigurati sigurno okruženje za sve goste koji se ipak odluče svoj odmor provesti u Vrsima. Svi znamo da je praktički nemoguće održati socijalnu distancu na našim ljetnim manifestacijama koje posjeti na tisuće ljudi – izjavila je načelnica stožera civilne zaštite Općine Vrsi, Anita Predovan Maraš.

Ali, distancu je moguće održati na plaži. Vrsi okružuje 34 kilometra prekrasne plaže i svatko može pronaći „mali kutak raja“ za sebe i uživati u ljetnim i morskim blagodatima koje priroda pruža. Turistička sezona u ovom trenutku pokazuje gubitke veće od 50 posto, a gledajući najveće internet servise za iznajmljivanje, najbolje su bukirane samostalne kuće za odmor. Nijemci su tradicionalno najbrojnija populacija koja Vrsi izabire za svoj godišnji odmor, ali ove godine Njemačka „nagrađuje“ vaučerima svoje državljane koji godišnji provode unutar zemlje.

– Mi smo trenutno iznimno sigurna destinacija za godišnji odmor, ali jednostavno svi moramo i dalje s jednakom pažnjom poštivati protuepidemijske mjere kako bi što prije stali na kraj širenju virusa – zaključuje Predovan Maraš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...