Kolan, Galovac i Sv. Filip i Jakov ocijenjeni s nulom; Evo koje općine i gradovi najtransparentnije troše

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju Instituta za javne financije. Institut je ove godine proveo šesti ciklus istraživanja kojim se analizira i ocjenjuje transparentnost jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, a na skali od nula do pet Zadarska županija ocijenjena je peticom.

Što se tiče gradova i općina, prema izvještaju Instituta za javne financije, poboljšana je njihova proračunska transparentnost u odnosu na godinu ranije, ali prema prosječnoj transparentnosti svih jedinica lokalne samouprave u svakoj pojedinoj županiji, Zadarska županija je na zadnjem, odnosno 20. mjestu.

Deset općina s područja Zadarske županije ocijenjene su maksimalnom ocjenom po razini transparentnosti proračuna – Bibinje, Gračac, Pašman, Polača, Posedarje, Preko, Sukošan, Tkon, Starigrad i Stankovci, kao i tri grada – Biograd na Moru, Pag i Zadar.

Četvorku su dobili Benkovac, Obrovac, Nin, Kali, Vir, Poličnik, Kukljica, Sali, Privlaka i Ražanac, dok su dvojku zaslužili Zemunik Donji, Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Vrsi i Škabrnja.

Novigrad i Povljana ocijenjeni su s ocjenom 1, a Kolan, Galovac, te Sv. Filip i Jakov s nulom.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...