Sveučilište u Zadru i Politehničko sveučilište regije Marche potpisali sporazum o pokretanju dvojnog studijskog programa

Sveučilište u Zadru i Politehničko sveučilište regije Marche iz Ancone potpisali su Sporazum o pokretanju dvojnog studijskog programa iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti, znanstvenog polja poljoprivreda (agronomija).

Na temelju ovog sporazuma od akademske godine 2020/21 studenti obaju sveučilišta upisani na preddiplomske studijske programe Primijenjene ekologije u poljoprivredi, koji se izvodi na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, te Poljoprivredne znanosti i tehnologije (Scienze e tecnologie agrarie), koji se izvodi na Politehničkom sveučilištu regije Marche, imat će priliku steći dvojnu diplomu, odnosno diplomu oba sveučilišta. Po završetku školovanja i stjecanju 180 ECTS bodova studentima Sveučilišta u Zadru koji provedu jedan semestar na partnerskoj instituciji i na njoj steknu 30 ECTS te izrade završni rad pod zajedničkim mentorstvom profesora s obje institucije omogućit će se stjecanje diplome Sveučilišta u Zadru i diplome Politehničkog sveučilišta regije Marche. Naravno, recipročni uvjeti vrijede i za studente Politehničkog sveučilišta regije Marche.

Važno je istaknuti kako studenti osim redovnih školarina na matičnoj instituciji neće plaćati nikakve dodatne školarine za sudjelovanje u dvojnom studijskom programu. Ovaj sporazum predstavlja velik iskorak ka unapređenju nastavne i znanstvene međunarodne suradnje u području biotehničkih znanosti te doprinosi ostvarenju strateških ciljeva zacrtanih u Strategiji razvoja Sveučilišta u Zadru od 2017. do 2022. godine. Također, polaznicima ovog programa stjecanje dvojne diplome zasigurno će predstavljati dobar temelj i poticaj u daljnjem razvoju nacionalne i međunarodne karijere.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...