Ugrozio ljude i imovinu; 37-godišnjak namjerno zapalio dva požara, jedan među kućama

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Naime, sumnjiči ga se da je u srijedu poslijepodne, 22. srpnja 2020.godine, u Benkovačkom selu namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru i na taj način izazvao opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega.

U srijedu je najprije oko 13.00 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama, kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 23 puta 30 metara, te su požar u 13.35 sati ugasili vatrogasci, a potom je u 17.30 sati u neposrednoj blizini izazvao drugi požar kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje , dok je vatra zahvatila stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću.

Požar su u 17,45 sati ugasili vatrogasci.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak  je jučer  predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave  zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...