Livaković je od junaka skoro postao tragičar: “Htio sam se pojesti nakon onako primljenog gola”

Nogometaši Dinama uz puno muke prošli su u treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Naravno, uoči odlaska u Cluj znali su da će biti teško, no da će u sudačkoj nadoknadi, dvije minute prije kraja primiti gol, uz to, od 50. minute igrati s igračem manje, a potom i udarcima s bijele točke odlučivati o pobjedniku, sigurno nisu zamišljali. Ipak, najvažnije je da su pobijedili Cluj 8:7 (6:5, 2:2).

Dinamo je prošao prvu prepreku na putu prema toliko željenoj Ligi prvaka. A ta se prepreka zvala Cluj. I nije bila malena, bez obzira što je riječ o rumunjskom klubu.

Međutim, uz momčad koju je Zoran Mamić imao, a koja na nogometnom tržištu vrijedi gotovo tri puta više, ishod je to koji se očekivao.

Jer u Dinamu igraju reprezentativci Hrvatske, Švicarske, Bosne i Hercegovine, dok je Cluj ‘radna i vremešna’ ekipa, bez velikih zvijezda.

I dâ, Dinamo ima golmana kojeg bi željelo puno jakih, europskih klubova. I koji je u Rumunjskoj još jednom pokazao svoju klasu. Riječ je o hrvatskom reprezentativcu i Dalićevoj ‘jedinici’, 25-godišnjem Zadraninu Dominiku Livakoviću, piše tportal.hr.

Popularni ‘Livi’ obranio je dva penala, prvo u 51. minuti Deacu, a potom i u petoj seriji izvođenja 11-eraca Golofci, kada je prakitčki ispravio Gojakov promašaj i ostavio Dinamo u igri za prolazak u sljedeću rundu natjecanja.

Golmani obično ‘studiraju’ suparničke igrače kako izvode penale? Jeste li se vi posebno pripremali za ovu utakmicu?

‘Dobio sam savjete od stožera, ali samo za dvojicu igrača koji inače pucaju penale. Sinoć ih je pucalo sedam i teško da možeš biti pripremljen za sve njih’, rekao je Livaković za tportal.

Nakon prvog obranjenog penala tijekom utakmice, primili ste gol kakvog inače ne primate. Je li vas taj obranjeni penal možda malo ‘opustio’?

Ma kakvo opuštanje, htio sam se pojesti u tim trenucima. Bio sam svjestan da nema vremena za razmišljanje o tome jer se moram što prije vratiti i da prođemo. Hvala Bogu, taj gol nije presudio i sve je dobro završilo uz ‘malo’ stresa’.

Stresa je bilo, ali ne baš malo. Posebno kada ste primili gol u sudačkoj nadoknadi? Jeste li se uplašili za konačni ishod?

‘Bio je šok, ali nisam gubio nadu. Ova je momčad pokazala karakter u puno utakmica i to me punilo optimizmom. Nije bilo lako, igrali smo 70 minuta s igračem manje ali na kraju smo ostvarili cilj. I to je jedino bitno’, zaključio je Livaković, koji se zajedno se ekipom vratio jutros u 3 sata u Zagreb.

A nakon kratkog sna odradio je i jutarnji trening. Tako da će ovog četvrtka popodnevni odmor biti još slađi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...