Na Jadranu večeras snažno nevrijeme uz tuču, moguće i pijavice

Idućih sati kiša će sve jače i obilnije natapati zapadne predjele unutrašnjosti. Najviše će pasti u gorju, Banovini, Kordunu.

Preko naših krajeva premješta se gotovo prava jesenska ciklona, a kišonosni oblaci pristižu nam još od jutra. Do kraja dana kiše će biti posvuda, najmanje na krajnjem jugu i istoku, no i tu će sigurno pasti barem manje količine, javlja RTL.

Kratka, ali žestoka promjena vremena stigla u Hrvatsku: U Cresu i Požegi potop, nevrijeme u Dubrovniku
Za cijelu zemlju izdano je narančasto upozorenja na obilnu kišu i moguće grmljavinsko nevrijeme.

Osim kiše, osjetno je osvježilo na zapadu, temperature su pale i ispod 20 °C.

Idućih sati kiša će sve jače i obilnije natapati zapadne predjele unutrašnjosti. Najviše će pasti u gorju, Banovini, Kordunu, a samo za nijansu manje na širem Zagrebačkom području i u zapadnoj Slavoniji.

No, pravo nevrijeme uz munje, gromove, prolazno olujan vjetar, tuču, možda i pijavice izglednije je navečer na Jadranu i predjelima uz njega. Na udaru će biti redom Primorje pa Dalmaciji i njeno zaleđo.

Na kišu valja računati još tijekom sutrašnjeg jutra, na južnom Jadranu i prijepodneva, a zatim slijedi smirivanje vremena i razvedravanje.

Narančasti meteoalarm

Lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom te moguće nevere praćene tučom i olujnim udarima vjetra, osobito u sjevernoj Dalmaciji. količina oborine > 20 mm; vjerojatnost grmljavine > 60 %

Budite spremi na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, navodi se na stranicama sustava meteoalarma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...