Signal – messenger koji je toliko siguran da ga i EU preporuča svojim zaposlenicima

Signal je, u svoj osnovi, klasična komunikacijska aplikacija koja nudi sve što bi jedna takva aplikacija i trebala nuditi – jednostavnu razmjenu tekstualni poruka, HD videorazgovore i glasovne razgovore. Međutim, ono što je izdvaja iz gomile je razina sigurnosti koju osigurava. Svaka je komunikacija pouzdano kriptirana (end-to-end) čime se osigurava da poruke mogu pročitati samo oni kojima su i namijenjene.

Kao svojevrsna potvrda dobro napravljene enkripcije, svakako može poslužiti i činjenica da je Signal bila omiljena komunikacijska aplikacija prosvjednika na prosvjedima tijekom lipnja u SAD-u, ali i to da je Europska komisija u veljači ove godine preporučila upravo Signal kao idealnu aplikaciju za povećanje sigurnosti komunikacije.

Dodatna mu je prednost to što je otvorenog koda pa nema ničega prikrivenog, ali i to što nudi sasvim solidne mogućnosti. Primjerice, nudi mogućnost slanja poruka koje će se samouništiti (nestat će), tu su i grupni razgovori, a nekima će se sigurno dopasti i činjenica da Signal može poslužiti i kao primarna aplikacija za slanje i primanje SMS i MMS poruka.

Dakako, korisnih mogućnosti ima još, pa svi koji traže aplikaciju za maksimalno sigurnu komunikaciju, dalje od ove više ne trebaju tražiti, piše Bug.

Signal je dostupan u verzijama za iOS u App Storeu, te za Android u Google Playu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...