U gradu padala stabla, na Dugom otoku grom izazvao požar, na teren izašlo 40 vatrogasaca s 20 vozila

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom pogodilo je sinoć veći dio zemlje.

Najgore su prošli Umag i Poreč gdje je puhao vjetar brzine oko 150 km/h praćen pijavicama. U Karlovcu i Dugoj Resi zabilježeno je stotinjak intervencija na sanaciji oštećenih kuća i na uklanjanju polomljenih grana s prometnica.

U Zadru je do 8 sati ujutro palo 26 litara kiše po metru kvadratnom.

Od Borisa Jovića, zamjenika zapovjednika JVP Zadar doznajemo da je uz uklanjanje posljedica nevremena, zabilježen i jedan požar otvorenog prostora.

Na samom području grada imali smo tri intervencije. Uklanjali smo srušena stabla u Gaženici i kod hotela Bastion. Imali smo i jedno ispumpavanje poplavljene kuće na Pagu, ali ništa strašno. Najveća intervencija bila je na Dugom otoku, na području Telašćice, gdje je grom udario i izazvao požar na površini od kilometar puta petsto metara. Na teren je izašlo 40 vatrogasaca s 10 vozila. Uglavnom se radi o području niskog raslinja, a zahvaćeno je i nešto borove šume, kaže nam Jović.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...