Kino Zona nam ovog četvrtka donosi dalmatinsku premijeru filma ”O beskraju”

Ljetni program Kino Zone pomalo se bliži svojem kraju, a vjerna publika će ga moći ispratiti uz hvaljene redatelje i njihove recentne uspješnice. Večeras nas tako očekuje uvrnuta drama osebujnog švedskog redatelja Roya Anderssona koju nam organizatori premijerno dovode u suradnji sa ‘Zagreb Film Festivalom’.

„O beskraju“ je odraz ljudskog života u svoj svojoj ljepoti i okrutnosti, njegovoj raskoši i banalnosti. Lutamo snoliko, nježno vođeni našim ‘šeherezadnim’ pripovjedačem. Nedosljedni trenuci poprimaju isti značaj kao i povijesni događaji: par lebdi iznad ratom razrušenog Kölna; na putu za rođendansku zabavu otac se zaustavlja kako bi na kiši vezao cipele svoje kćeri; tinejdžerke plešu izvan kafića; poražena vojska maršira do logora zarobljenika. Istovremeno oda i jadikovka, „O beskraju“ predstavlja kaleidoskop svega što je vječno ljudsko, beskonačnu priču o ranjivosti postojanja.

Kroz film “O beskraju”, Roy Andersson podebljava svoj kinematografski opus s osvrtom na ljudski život u svoj njegovoj ljepoti i okrutnosti, sjaju i banalnosti. Istaknut ćemo i to da je Andersson za svoj ingeniozni rad nagrađen ‘Srebrenim lavom’ na festivalu u Veneciji, odnosno, nagradom kritike u Dublinu.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...