Zadar po prvi puta u povijesti ima svoju plesnu sezonu! Evo koje ćete kvalitetne predstave moći pogledati

Zadar od ove godine napokon ima svoju plesnu sezonu! Zadarski plesni ansambl u suradnji s Uredom za kulturu grada Zadra po prvi puta u povijesti ovog grada bogate plesne tradicije ima definiranu plesnu sezonu u čijoj realizaciji su kao koproducenti pomogli  Hrvatsko narodno kazalište, Kazalište lutaka Zadar, Narodni muzej, Koncertna direkcija Zadar. Financijski je podržavaju već spomenuti Grad Zadar, Ministarstvo kulture, te Zaklada Kultura nova. Ovim projektom se otvaraju vrata brojnim kvalitetnim predstavama koje bi zahtjevna zadarska publika rado vidjela.

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, Zadarski plesni ansambl je održao sve programe koje je zacrtao u svome planu za 2020. godinu. Tako su ostvarene međunarodna platforma radionica STREAM Zadar, festival Monoplay, radionice za neplesače i  repertoarno izvođenje i gostovanja predstave Gozd, preostala je još premijera cjelovečernje predstave Portreti i Plesna sezona koja započinje u listopadu i traje do kraja kalendarske godine.  Uz  premijeru Portreta autorice Aleksandre Janjeve Imfeld, Večeri plesne minijature koja se već sedmu godinu  održava u doba proslave Dana grada Zadra i gdje sudjeluje gotovo cjelokupna  zadarska  plesna scena, te tradicionalne božićne Plesne čestitke, a sve u izvedbi i produkciji Zadarskog plesnog ansambla, pozvane su i četiri gostujuće predstave iz Splita i Zagreba. U listopadu će u KLZ igrati vizuelno atraktivna predstava Hologramski prostor Umjetničke organizacije Fronezis iz Zagreba, a u studenom, također u KLZ dolazi nam popularna Trilogija Saše Božića i Petre Hrašćanec, predstava koja je s velikim uspjehom obišla cijelu Europu. U istom prostoru početkom prosinca gosti iz Splita, udruga Tiramola pod vodstvom Nikoline Dolfić izvode predstavu Crveno kao zeleno, a pred kraj mjeseca u HNK Zadar pristiže predstava Proksima B mladih i uspješnih autorica Filipe Bavčević i Mie Zaukar.

Već sad se za narednu sezonu biraju predstave koje bi bile po ukusu zadarske ne samo plesne publike, već i gledatelja koji preferiraju suvremeni kazališni izričaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...