KK Zadru 3 milijuna kuna; Gaši: “Svakog građanina ste opteretili s 40 kuna zbog toga, dali ste trisku ljudima u ekonomskoj krizi”

Na 29. sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, na dnevnom redu će se, između ostalog, našao i “Prijedlog drugih izmjena i dopuna Programa javnih potreba u sportu Grada Zadra za 2020. godinu.”

Prema istom, proračun Upravnog odjela za kulturu i sport povećava se za 3.655.000,00 kuna te ukupno iznosi 28.014.578,00 kuna.

Od spomenutih sredstava najveći dio, čak 3 milijuna kuna, ide za Djelatnost športskih dioničkih društava.

Mediji su već ranije pisali kako je ovaj novac “rezerviran” za jedino sportsko dioničko društvo u većinskom vlasništvu Grada – Košarkaški klub Zadar.

Na sjednici je o ovoj odluci govorio Erol Gaši, vijećnik SDP-a.

U vrijeme pandemije i zdravstvene, a onda sasvim izgledno i velike ekonomske krize, kada mnogi naši sugrađani i mali obrtnici grada Zadra jedva spajaju kraj s krajem i pokušavaju održati glavu iznad vode, Grad daje dodatna tri milijuna kuna koja su predviđena današnjim rebalansom proračuna. Svakog tog građanina grada Zadra koji ima probleme u funkcioniranju mi smo opteretili za dodatnih 40 kuna zbog KK Zadra i smatram to triskom svima onima koji jedva drže glavu iznad vode, moraju vraćati rate kredita i sutra će kao mali obrtnici staviti ključ u bravu zbog lošeg poslovanja vlastitih firmi, rekao je.

Gradonačelnik Branko Dukić kratko mu je odgovorio kako je sezona neizvjesna zbog čega je zarada kluba pod velikim upitnikom, pa će se taj novac iskoristiti za sanaciju duga. Pohvalio je kako su u posljednje tri godine znatno smanjili dug kluba s Višnjika i stabilizirali ga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...